Esports 17/06/2012

Portugal busca Cristiano i un bitllet per als quarts

Martí Molina
2 min
Cristiano Ronaldo durant l'entrenament d'ahir de la selecció portuguesa.

La selecció portuguesa es juga aquest vespre ser als quarts de final de l'Eurocopa, en un partit que els enfrontarà a una Holanda que està al límit de l'eliminació. Mentre Portugal acumula una victòria i una derrota, els holandesos han perdut tots dos partits i necessiten un miracle en forma de carambola per poder accedir a la ronda següent.

Portugal tindria gairebé assegurat el pas si guanya, excepte si Alemanya perd contra Dinamarca rebent tres o més gols i per només un de diferència (és a dir, victòria danesa per 3-2, 4-3, 5-4... que significaria la classificació de tots dos).

A terres portugueses no se'ls ha escapat la possibilitat de malpensar, però el seleccionador Paulo Bento va voler ser taxatiu. "No hi ha cap motiu per dubtar de qui sigui. Crec en els esportistes, si no, no seria aquí", va dir en la prèvia. De fet, l'entrenador té una altra preocupació molt més important: recuperar la millor versió de Cristiano Ronaldo.

Després dels dos primers partits, en què CR7 no ha vist porteria, el davanter del Reial Madrid és al centre de totes les crítiques. "És un jugador molt professional i ambiciós", assegurava Paulo Bento en un intent per defensar-lo, i qualificant de "generalitzacions" poc importants les crítiques al seu davanter estrella. Però el cert és que a l'entorn portuguès preocupa aquesta falta de gol de Cristiano durant l'europeu, sobretot per les ocasions que té i que no materialitza. De fet, el davanter encapçala la llista de jugadors que més vegades ha xutat entre els tres pals -vuit cops, igual que el francès Karim Benzema-. I entre aquests tirs que no han acabat en gol, en destaquen dos contra Dinamarca, quan no va poder superar el porter en l'un contra un. Errors poc habituals en el capità de la selecció.

En qualsevol cas, el seleccionador no farà canvis en l'equip titular, encara que el combinat també hagi rebut algunes crítiques a la zona defensiva, ja que ha encaixat tres gols de cap en aquests dos primers partits del torneig.

L'última opció per a Holanda

Si Portugal sap que amb un triomf gairebé segur que es classifica, Holanda és conscient que necessita un miracle, i dels grossos, per passar ronda. Primer necessita superar el combinat portuguès per dos o més gols, i confiar que Alemanya derroti Dinamarca.

Conscient d'això, el seleccionador Van Marwijk apostarà per un equip més ofensiu, tot i que demana "paciència" als seus jugadors perquè "no caiguin en l'ansietat" si el gol no arriba en els primers minuts.

stats