COPA D'EUROPA
Esports 13/02/2013

El Madrid se la juga davant el United en la primera gran final de la temporada

Duel de campions aquesta nit (20:45h, Canal+ LC) a l'estadi Santiago Bernabeu en l'anada dels vuitens de final de la Copa d'Europa que pot marcar el futur dels blancs

Efe
3 min
El Madrid prepara a consciència el partit contra el Manchester United

MadridEl Reial Madrid rep aquesta nit (20:45, Canal+ LC) a l'estadi Santiago Bernabeu al Manchester United en el partit corresponent a l'anada dels vuitens de final de la Copa d'Europa. Amb la Lliga gairebé perduda, els de 'Mou' són conscients que el partit d'avui marcarà el futur de l'equip blanc fins a final de temporada. El Manchester United, per contra, és lider destacat a la 'Premier League' i afronta aquesta eliminatòria amb la tranquil·litat de saber que la seva campanya no només depèn d'aquest enfrontament.

Emparat en la figura de Cristiano Ronaldo, el Reial Madrid busca l'anhelada 'Desena' Copa d'Europa. El portuguès, antiga icona dels 'reds', arriba al partit en un gran moment de forma, i és que des de que va marxar d'Old Trafford, Cristiano ha crescut com a jugador i, a dia d'avui, es troba, probablement, en el moment més dolç de la seva carrera. Líder al camp, és l'home que es carrega l'equip a les esquenes en els pitjors moments.

Dos vells coneguts, Alex Ferguson i José Mourinho, intercanviaran floretes i mesuraran coneixements al terreny de joc. Tots dos amb els seus equips de gala a l'hora de la veritat. El Reial Madrid arriba a la cita amb una sola baixa que ha estat coberta amb rapidesa pel club. La lesió de llarga durada d'Iker Casillas va provocar el fitxatge de Diego López, que ha respost bé des de la seva arribada. En defensa torna Pepe, recuperat just a temps de la lesió de turmell que el va obligar a començar el 2013 al quiròfan. El central només ha jugat uns minuts des de que es va lesionar. Això, unit al bon rendiment que ha ofert Rafael Varane, fan que el francès tingui opcions de ser titular. El potencial ofensiu del United, amb Wayne Rooney i Van Persie en un gran moment, preocupen a 'Mou'. És per això que guanya força la opció de situar com a lateral dret a Michael Essien, fet que desplaçaria a Álvaro Arbeloa a l'esquerre i a Fabio Coentrao a la banqueta.

De mig camp en endavant hi ha pocs dubtes. Xabi Alonso tornarà, després de superar les seves molèsties al pubis, per prendre la batuta escoltat per Sami Khedira. Di María i Mesut Özil fabricaran el futbol ofensiu que hauran de rematar Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. 'Mou' utilitzarà tot el seu arsenal ofensiu per tal d'aconseguir un triomf que els permeti afrontar el partit de tornada amb un bon resultat.

El Manchester United, per la seva part, tindrà una dura prova de foc al Bernabéu, la primera d'una temporada en la qual va llançat cap al títol de la lliga anglesa i s'ha conjurat per tornar a conquistar Europa. El conjunt del veterà Alex Ferguson, que ha governat el vestuari d'Old Trafford amb mà de ferro durant les últimes 26 temporades, va superar amb placidesa una fase de grups en la qual no es va trobar amb rivals d'entitat, però s'ha topat en la primera eliminatòria amb un equip que, segons va afirmar el tècnic escocès, voldria haver evitat almenys fins a la final.

Ferguson, confiarà la titularitat a la porteria en l'espanyol David De Gea, exguardameta de l'Atlètic de Madrid. A més, Ferguson compte amb un sòlid mig del camp que combina l'experiència de futbolistes històrics com Ryan Giggs, que continua en actiu als seus 39 anys, amb la joventut d'internacionals com Tom Cleverley, de 23 anys, una de les promeses del combinat anglès. Arriben sense baixes destacables, una vegada recuperats de les seves molèsties de genoll i maluc Ashley Young i Michael Carrick.

- Alineacions probables:

Reial Madrid: Diego López; Arbeloa, Sergio Ramos, Varane, Coentrao o Essien; Khedira, Xabi Alonso; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; Benzema.

Manchester United: De Gea; Rafael Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra; Carrick, Cleverley; València, Rooney, Kagawa; Van Persie.

Àrbitre: Felix Brych (ALE)

Estadi: Santiago Bernabéu.

Hora: 20:45h , Canal+ Liga de Campeones

stats