Esports
Esports 07/03/2012

Rickshaw Run, la cara solidària d'una de les aventures més esbojarrades del planeta

Gabi Moiset i Nacho Santamaría recorreran gairebé 4.000 quilòmetres a bord d'un vehicle similar als destarotats taxis autòctons de l'Índia

àlex Gozalbo
1 min
Gabi Moiset, Nacho Santamaría i Jesús Calleja

BarcelonaGabi Moiset i Nacho Santamaría canviaran durant tres setmanes el xip de copilotar en una prova automobilística de gran duresa com és el Dakar per participar a la Rickshaw Run de l'Índia, una de les aventures més del planeta.

L'objectiu d'aquest raid solidari és recaptar fons per a l'ONG Frank Water i per a la Fundación Vicente Ferrer. El repte és creuar l'Índia de sud a nord en una incerta travessia de gairebé 4.000 quilòmetres a bord d'un vehicle similar als destarotats taxis autòctons, una espècie de moto de tres rodes amb una autonomia poc apropiada per a un desplaçament tan llarg, que amb prou feines arriba als 50 quilòmetres per hora.

La prova, que se celebrarà al mes d'abril, sortirà des de Cochin, una important ciutat portuària del sud de l'Índia, i acabarà 20 dies després a Shillong, capital de l'estat de Meghalaya, una estreta franja de territori entre Bhutan i Bangla Desh, ja als peus de l'Himàlaia.

Cada equip participant ha d'aportar 1.200 euros, que tenen com a beneficiaris l'ONG Frank Waters Project i la Fundación Vicente Ferrer. La primera està dedicada al desenvolupament de plantes de potabilització d'aigua, amb l'objectiu d'acabar amb una de les principals causes de mortalitat infantil en aquest país. La segona potencia plans de desenvolupament local a les zones més deprimides de l'Índia.

stats