Esports 21/04/2011

Primera final que perd Josep Guardiola

1 min

El Madrid va trencar ahir una ratxa de 17 anys sense guanyar la Copa. En la primera final amb pròrroga des d'aquella entre l'Osasuna i el Betis, els blancs van aconseguir de pas guanyar la sisena final de la

història entre els dos grans rivals. L'últim cop que el Madrid li havia guanyat una final al Barça va ser el 1974 a l'estadi Vicente Calderón (4 a 0), en una final jugada sense estrangers, fet que va perjudicar els blaugranes, perquè aquests perdien Cruyff. Abans, el 1936, el Madrid havia guanyat una final al Barça per 2 a 1. El balanç global, doncs, queda 3 a 3, ja que el Barça va imposar-se en les finals del 1968, 1983 i 1990.

Per a jugadors com Iker Casillas, doncs, aquesta Copa significa la primera de la seva carrera, perquè fins ara havia perdut sempre. El porter madrileny, clau amb les seves aturades, va ser dels últims a abandonar la gespa, dels més ovacionats per l'afició blanca i dels pocs jugadors madridistes que va saludar tots els jugadors del Barça. Per a Guardiola, en canvi, aquesta és la primera final perduda des que va arribar al capdavant del primer equip. Al mateix escenari on havia guanyat la Copa el 2009, el tècnic de Santpedor no ha pogut mantenir la seva bona ratxa amb el Madrid. També és la seva primera derrota en set partits.

stats