EL CLÀSSIC
Esports 22/04/2012

Primera victòria de Mourinho al Camp Nou

Martí Molina
2 min

BARCELONAEl triomf d'ahir del Reial Madrid al Camp Nou no només va significar la primera derrota de Guardiola, a casa, contra els blancs. També va significar la primera victòria de José Mourinho com a entrenador visitant al Camp Nou. Després de ser l'ajudant de Robson a la banqueta del Barça, el de Setúbal tornava per desena vegada a l'estadi blaugrana com a primer entrenador rival.

I no va ser fins ahir que va sortir-ne amb el triomf. Fins ara, tot i que el portuguès havia aconseguit resultats favorables a l'estadi blaugrana -quan es tractava d'eliminatòries a doble partit-, mai no havia aconseguit acabar amb la victòria al marcador al final dels 90 minuts reglamentaris.

La primera visita va ser la temporada 2004-05, quan dirigia el Chelsea. El Barça es va imposar a l'anada d'aquells vuitens de final de la Champions (2-1), però acabaria caient eliminat a la tornada. Amb l'equip de l'oest de Londres, Mou jugaria dos partits més, i tots dos acabarien amb empat (1-1).

La temporada 2009-10, com a entrenador de l'Inter, tornaria dues vegades. I totes dues acabarien amb derrota, però amb regust ben diferent per als blaugranes (2-0 a la fase de grups i 1-0 a les semifinals). Ja que en aquest últim enfrontament, l'Inter va fer valer el resultat de l'anada i va allunyar el Barça de la final de la Champions del Bernabéu.

Un any després, Mourinho faria el salt al Madrid; i fins ahir havia visitat quatre cops l'estadi: dues victòries blaugranes (5-0 a la Lliga, i 3-2 a la tornada de la Supercopa d'Espanya) i dos empats (1-1 a les semifinals de la Champions i 2-2 als quarts de la Copa del Rei). Amb els blancs, tot havien estat resultats que beneficiaven el Barça. Excepte ahir, en què la victòria del portuguès va deixar pràcticament sentenciat el títol de Lliga per als blancs.

stats