BARÇA

El Procés no forma part de l’ordre del dia

El Barça no té prevista cap acció en el partit contra el Màlaga, que es disputa després de l’assemblea

Ni tifo gegant ni mosaic a les graderies. El Barça no ha previst cap acció per a aquest vespre, en el partit que jugarà contra el Màlaga (20.45 h, BeIN LaLiga), i que es disputarà poc després que s’acabi la manifestació a Barcelona per demanar l’alliberament dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural. El club ha decidit mantenir-se’n al marge a nivell institucional, i seran els aficionats que omplin el Camp Nou els que decidiran si volen aprofitar l’altaveu de les graderies per manifestar-se. Tot plegat després d’una jornada en què l’entitat celebrarà l’assemblea anual de compromissaris.

El Barça no farà cap més acció, almenys de moment, i es remet al missatge que va exhibir el dimecres en el partit de Champions (DRE: Democràcia, respecte i esport) i a les paraules del president, Josep Maria Bartomeu, amb què condemnava l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La decisió del club de mantenir-se la marge ha aixecat cert malestar a les xarxes socials entre alguns aficionats que demanen que la directiva tingui un paper més actiu en aquest punt.

El que sí que ha fet el club, en previsió de possibles incidents, ha sigut reforçar la seguretat a l’interior de l’estadi. D’aquesta manera, es pretén evitar que saltin espectadors al terreny de joc, una circumstància que ja ha passat en els dos últims partits al Camp Nou, contra el Las Palmas -tot i que era a porta tancada- i contra l’Olympiacos.

Risc de clausurar el Camp Nou

Des del club no amaguen que aquest últim aspecte els preocupa, i molt. I és que, en cas que es produeixi una nova invasió de camp, el Barça s’arrisca a ser sancionat amb la clausura del Camp Nou per haver reincidit dins d’una mateixa temporada. Segons s’especifica en l’article 101 del codi disciplinari, la sanció seria d’entre un i dos partits, a més d’una multa d’entre 6.001 i 12.000 euros. La sanció augmentaria si hi haguessin més invasions de camp durant el curs.

Si l’ambient a les graderies es preveu calent i reivindicatiu, hi ha més dubtes sobre l’assemblea de compromissaris que se celebra al Palau Blaugrana des de les 11 del matí -en segona convocatòria-, una reunió en què el Procés no forma part de l’ordre del dia i en què els socis només podran expressar-se per dir-hi la seva en l’últim punt, el de precs i preguntes.

L’única escletxa perquè els compromissaris haguessin debatut abans sobre el paper del Barça respecte al moment polític català era la possibilitat que es nomenessin els dos directius que ocuparan el lloc de Carles Vilarrubí i Jordi Monés, dimitits l’1 d’octubre per desacord amb la decisió de no suspendre el partit contra el Las Palmas. La directiva de Bartomeu, però, ha optat per ajornar el seu relleu, per la qual cosa no serà fins a l’assemblea del 2018 que els socis els hauran de ratificar.

Els pressupostos, a debat

Política al marge, als dirigents blaugranes els espera una assemblea plàcida en què no haurien de tenir cap mena de problema per aprovar els comptes de la temporada anterior -708 milions d’ingressos i 31 milions de beneficis- i els pressupostos per aquest curs -xifra rècord de 897 milions d’ingressos i una previsió de 32 milions de beneficis.

Uns números, però, que s’han inflat per la venda de Neymar i que també van acompanyats d’un augment més que notable de la massa salarial, que passa de 365 a 479 milions. La versió de la directiva és que no hi ha en risc l’estabilitat econòmica del club i que aquest augment en les fitxes anirà acompanyat de nous contractes amb patrocinadors.

En total hi ha 4.346 compromissaris convocats, tot i que la xifra final rondarà el miler d’assistents, segons les previsions de l’entitat. Durant la jornada hauran de ratificar, també, l’acord amb Parques Reunidos i amb la Barça Academy de Nova York.