La guantera
Esports 08/01/2011

Prodriversim: tecnologia de F1 d'Osona

2 min
Prodriversim, Lobjectiu

Un simulador de conducció, com els que els equips de F1 tenen a les seves seus i que arriben a reproduir 1,5 G de força, pot arribar a valer gairebé un milió d'euros. El més impressionant de tots és el que té l'escuderia McLaren, que diuen que ha costat gairebé 10 milions.

Aquest giny serveix perquè els pilots reprodueixin les mateixes sensacions d'una cursa, però sense sortir de casa. Ara que els reglaments limiten els dies i les opcions d'entrenaments, el simulador té molta validesa i sentit. Els pilots professionals hi passen un grapat d'hores. Els serveix per aprendre circuits nous, i per comprovar com són les evolucions tècniques que els enginyers introdueixen als cotxes.

De Vic al món

Prodriversim és una empresa nascuda fa un parell d'anys a Vic que ofereix l'opció de poder-nos entrenar com si fóssim a un Gran Premi de Fórmula 1 o a un ral·li del mundial amb un simulador de màxima qualitat, a un preu raonable per a clients particulars. L'objectiu d'aquesta colla d'entusiastes dels esports de motor i de les noves tecnologies era oferir una alternativa que anés més enllà del que ens permeten els clàssics videojocs per a consoles.

La gamma de productes que comercialitza Prodriversim comença per sota dels 400 euros amb el Home Basic, adaptable a diverses plataformes de joc que trobem a les botigues. Es tracta d'una estructura d'alumini, fàcilment transportable, que inclou un seient de competició real, un bucket , al qual podem adaptar diversos models de volant, canvi i pedals, i que podem instal·lar al menjador de casa.

Des d'aquesta versió domèstica fins a la més sofisticada, hi ha diverses opcions -entre les quals una de ral·lis i una de kàrting- que tenen en el Prodriver Motion la més completa. Destinat a un ús gairebé professional, aquest simulador costa 8.500 euros, i n'hi haurem d'afegir 5.000 més si volem un conjunt real de volant i pedals de competició.

La versió professional

El Professional Motion inclou un programari específic, tres pantalles d'alta definició que envolten 180 graus de visió, un sistema de so integral 5.1, pedals hidràulics amb control de la pressió de frenada, i moviment que reprodueix el pas per revolts, pianos, sots, frenades... com a qualsevol circuit o tram de ral·lis de veritat.

El Professional Motion ja ha estat provat per alguns dels que més hi entenen. Pilots de F1 com Jaume Alguersuari, Dani Clos -que corre la GP2-, o el campió mundial de ral·lis d'enguany a la categoria S2000, Xevi Pons, el fan servir habitualment per entrenar-se.

Prodriversim disposa de diverses unitats del model Professional Motion que lloguen a empreses per a accions promocionals, o fins i tot a pilots que volen preparar una determinada cursa més a fons. En aquest cas, el preu pel lloguer d'una jornada d'unes 8 hores és de 700 euros.

stats