Esports 27/08/2012

Purito surt de Catalunya encara més líder de la Vuelta

Albert Rabadan
2 min

BARCELONALes dues jornades per terres catalanes abans del primer dia de descans han servit a Joaquim Rodríguez per consolidar-se al capdavant de la classificació de la Vuelta a Espanya i presentar en ferm la seva candidatura a la general final. El vallesà, corrent més madur que mai després d'estar a punt de vèncer una altra gran volta com el Giro d'Itàlia al març, aprofita cada esforç per treure'n el màxim profit i ja ha aconseguit uns marges considerables.

Després de distanciar-se de Chris Froome al coll de la Gallina, un port habitual dels seus entrenaments, Purito ho va aprofitar per marcar diferències en unes noves carreteres conegudes: les de la pujada al castell de Montjuïc. "M'ha recordat quan era jove i feia l'Escalada, que era una cursa per la qual tenia molta estima. A més, la pujada del castell estava molt plena", va dir el català en declaracions a TVE.

Per al de Katiuixa, el dia no va ser gaire complicat: "La fuga s'ha fet ràpida després del cansament d'ahir". El final, però, va ser "estressant", com cada dia: "Estàvem frescos de tot el dia al pilot i hem anat al màxim".

Una altra vegada, el primer favorit a moure peça va ser un afamat Alberto Contador, que es va precipitar i va quedar sense forces a la zona més dura del que es va considerar un port de tercera categoria. En canvi, Rodríguez va aprofitar les mateixes rampes per fer una nova selecció. De fet, tan sols el belga Philippe Gilbert el va poder seguir, i junts van fer el descens per poder guanyar uns segons a la recta de l'estadi.

En la mateixa meta que l'arribada al Tour de França 2009, sempre picant cap amunt, Purito es va buidar per assegurar-se ampliar el marge, i va deixar en safata el primer triomf de la temporada de Gilbert, que a la roda de premsa va assegurar que havia pagat les seves temporades interminables els anys anteriors. Joaquim Rodríguez, per la seva banda, allunya els seus principals rivals gairebé a un minut: té 53 segons d'avantatge sobre Chris Froome, un minut sobre Contador, 1'07" sobre Valverde i sobre el cinquè, Robert Gesink, ja té dos minuts; un marge assumible en la crono de Pontevedra.

Barcelona no va acollit els ciclistes ahir per dormir, que van agafar un avió a mitja tarda per marxar cap a Galícia, on han dormit en hotels. Tenen el dia de descans per reprendre la competició demà.

stats