Esports 24/08/2012

Purito Rodríguez encén encara més la Vuelta

Albert Rabadán
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez creuant la meta.

BARCELONAEl català Joaquim Rodríguez continua demostrant que és un dels ciclistes del moment. Ahir, en la sisena etapa de la Vuelta a Espanya, va estrenar el seu comptador de triomfs d'etapa a Jaca i, sumant-hi la seva actuació al Giro d'Itàlia, ha guanyat en una gran volta vestit de líder per segon cop aquesta temporada.

El de Katiuixa va ampliar d'aquesta manera el seu encara escàs marge a la classificació general, que encapçala amb 10 segons d'avantatge respecte a Chris Froome. Justament el britànic va fer el moviment definitiu a Fuerte del Rapitán, el port de tercera categoria que marcava el final d'etapa, al qual tan sols un explosiu Purito va poder respondre fins a remuntar-lo.

Per la seva banda, tant Alejandro Valverde com Alberto Contador van mostrar la seva debilitat en un final fet a mida per les característiques explosives de Rodríguez. Unes temperatures altíssimes i uns últims quilòmetres molt exigents en la persecució de l'escapat Thomas De Gendt van encendre especialment una etapa encara gens definitiva per al resultat final de la prova.

I és que encara queden més de dos terços de Vuelta, amb l'alta muntanya i la contrarellotge, però el Purito ja ha marcat territori en els finals del seu estil. Haurà de posar a prova la solidesa que ja va mostrar al maig per tenir opcions de guanyar el Giro fins a l'últim dia.

stats