En breu
Esports 02/09/2012

El Purito dóna un nou cop a la Vuelta amb un tercer triomf

Albert Rabadan
2 min
El Purito dóna un nou cop a la Vuelta amb un tercer triomf

BARCELONATres victòries en murs i grans ports

El català Joaquim Rodríguez ja és el favorit inqüestionable per al triomf final de la Vuelta a Espanya després d'emportar-se l'etapa d'alta muntanya d'ahir acabada al port d'Ancares (Castella i Lleó). El Purito, un col·leccionista de petits murs amb desnivells infernals (en aquesta edició ja havia conquerit el Fuerte de Rapitán, a l'Aragó, i el mirador d'Ézaro, a Galícia), va sumar la seva tercera victòria d'etapa en un escenari diferent que el consolida com a líder de la classificació general.

Control de l'equip Saxo Bank

L'etapa -de 149 quilòmetres, iniciats a Palas de Rey- feia superar als ciclistes quatre ports abans de l'ascens final al port d'Ancares, tot i que no els van fer arribar fins al punt més alt. Per això va fer falta que Saxo Bank, l'equip d'Alberto Contador, controlés l'etapa per no deixar gaire marge a una escapada nombrosa i de qualitat, en què es van començar a veure les primeres batalles pel mallot de muntanya entre Simon Clarke i David Moncoutié, el guanyador de les últimes quatre edicions.

Contador trenca el gel, sense premi

Un cop arribats al port final, el pilot va atrapar el català Alberto Losada, l'últim resistent de la fuga. Va ser llavors quan Contador va respondre a la feina dels seus companys i va ser el primer a atacar. El jove polonès Rafal Majka, que va fer una pujada excepcional i va deixar en un segon pla els escaladors de confiança del madrileny, va llançar-lo a cinc quilòmetres de l'arribada i només Alejandro Valverde i el mateix Joaquim Rodríguez el van poder seguir en un primer moment.

El Purito, imbatible en l'últim quilòmetre

Amb tot, aquesta combativitat del doble guanyador del Tour de França no va tenir premi davant d'un calculador Purito que, ben ajudat en els moments crítics per Dani Moreno, va tornar a exhibir el seu últim quilòmetre infal·lible. Contador semblava que podia marxar d'un grup en què ja havien arribat Froome i Talansky amb un segon atac a dos quilòmetres per al final, però el català va mesurar la seva distància i el va tornar a batre.

stats