CICLISME
Esports 11/09/2012

El Purito "més madur" ja té el seu pavelló a Parets

Natalia Arroyo
2 min
Després de ser tercer a la Vuelta, Joaquim Rodríguez ja pensa en el Mundial del setembre.

BARCELONA.Joaquim Rodríguez va tornar a rebre l'escalfor de la seva ciutat, Parets del Vallès, després de quedar-se a les portes de pujar al calaix més alt del podi d'una gran volta, com ja va passar-li després de ser segon al Giro d'Itàlia a finals de maig. Ahir a la tarda, i després d'acabar tercer a La Vuelta -per darrere d'Alberto Contador i Alejandro Valverde-, el Purito va ser homenatjat al pavelló municipal, que des d'ara s'anomena Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez Oliver, en honor "al millor ambaixador" de la localitat. D'aquesta manera, Parets va voler "reconèixer la trajectòria del ciclista i la projecció que fa del municipi arreu del món", com va relatar l'alcalde, Sergi Mingote. "És un somni i els meus amics em faran molta conya", va dir, amb un to distès, el Purito.

En un acte força familiar, més d'un centenar de persones van voler acompanyar Joaquim Rodríguez per donar-li forces de cara a un final de temporada que pot acabar de consolidar el seu excel·lent moment de forma, el més dolç de la seva carrera. Als seus 33 anys, el Purito confessa que està en la seva "maduresa personal i professional" gràcies a la confiança del Katiuixa, un equip en què es troba "molt a gust" i que "va confiar plenament" en ell a finals del 2009 per completar la seva "gran transformació" esportiva. De fet, quan va fitxar per l'equip rus acumulava 13 victòries, però lluny de les 20 que han vingut entre el 2010 i el 2012, ja com a cap de files.

Tot i que diumenge va reconèixer que passarà uns dies de "petita depressió" fins a assumir el seu tercer lloc, el Purito afronta ara l'últim mes i mig de competició amb opcions de ser campió del món a Limburg i de tancar l'any liderant la classificació del WorldTour de la Unió Ciclista Internacional. Un cop actualitzades les puntuacions després de la Vuelta a Espanya i els Grand Prix del Quebec i Mont-real, Rodríguez té 592 punts i és a només 9 de Bradley Wiggins (601), guanyador del Tour de França al juliol.

Centrat en el Mundial

Les possibilitats d'atrapar el britànic passen per "esgarrapar punts" a la clàssica de Llombardia i al Tour de quatre dies de Pequín, com va reconèixer ell ahir. Abans "toca pensar en el Mundial", una prova que se celebrarà a Holanda el pròxim 23 de setembre i que té un recorregut favorable a les seves característiques, amb tres trams de pujada, al quilòmetre 16, passat el 40 i un últim al final. S'assembla al traçat de l'Amstel Gold Race, en què Purito va ser segon fa dos anys, tot i que no té la línia de meta just després de coronar el Cauberg, sinó dos quilòmetres després. Avui el seleccionador espanyol donarà a conèixer la llista de 9 corredors que hi participaran.

Còmode i tranquil, acompanyat de veïns i membres del club ciclista del seu pare a Parets, el Purito va deixar clar que el seu repte el 2013 passa per transformar els podis d'enguany en victòries. Vol una gran volta al seu palmarès i serà el recorregut amb menys contrarellotge el que el farà triar entre el Giro, el Tour o la Vuelta.

stats