MUNDIAL 2022

El president de la FIFA afirma que "el Mundial de Qatar s'hauria de jugar el novembre i el desembre del 2022"

Blatter defensa que les dates del calendari es moguin per evitar jugar durant l'estiu

El president de la FIFA, Joseph Blatter, ha assegurat que el Mundial de Futbol de Qatar no pot jugar-se a l'estiu, per culpa de la calor que fa al país, defensant que el torneig es jugui entre el novembre i el desembre del 2022. "No es pot jugar durant l'estiu. Podem baixar la temperatura en els estadis, però no podem posar tot el país sota un sostre ... Cal buscar una solució", ha declarat durant una entrevista a l'emissora France info.

"La data que ens convé és a finals d'any. Si juguem a inicis de 2022, seria a la vegada que els Jocs Olímpics d'Hivern", ha afegit.  Blatter es va decantar pels mesos de novembre i desembre de 2022, mesos que considera "la millor solució" dins de les complicacions que comporta moure les dates habituals del Mundial. "Es treballa sobre el calendari internacional. Al principi era possible. Ara és una mica més difícil. Però el Mundial és tan important ..." ha afegit el president de la FIFA.

El setembre passat, el grup de treball de la FIFA creat per dissenyar el calendari internacional 2018-2024 ja va estudiar la possibilitat que el Mundial de Qatar 2022 no es disputés en el període habitual entre juny i juliol i que es jugués al gener / febrer o novembre / desembre. El grup de treball tornarà a reunir el proper novembre perquè els seus integrants aportin més informació sobre com afectaria un canvi de dates en els seus respectius sectors i posteriorment celebrarà una altra reunió al febrer de 2015