COPA DEL REI
Esports 28/11/2017

Que en gaudeixin els menys habituals

Els titulars descansaran contra el Múrcia el dia que el Camp Nou s’omplirà en la setena Diada Solidària

i
El club ha repartit invitacions a 2.000 entitats i preveu que al Camp Nou hi hagi aquesta nit uns 70.000 aficionats contra el Múrcia.

BarcelonaEl Barça disputa aquest vespre (19.30 h, BeIN LaLiga) la tornada del partit de setzens de final de la Copa del Rei, un tràmit contra un Múrcia a qui ja va golejar a l’anada per 0-3. Amb la feina feta i pendent de rematar contra un rival de Segona B, l’entitat permetrà que siguin els menys habituals els que gaudeixin al Camp Nou, tant a la gespa com a la graderia. Si Valverde farà moltes rotacions i omplirà l’equip amb futbolistes del filial, el club ha convidat unes 2.000 entitats d’arreu del país perquè omplin l’estadi.

Es tracta de la setena edició de la Diada del Soci Solidari, una iniciativa que es va posar en marxa el 2011 coincidint amb la tornada del partit de Copa del Rei, que sempre és contra un rival de Segona B i que tenia una afluència molt minoritària de seguidors a l’estadi. D’aquesta manera, s’alliberen automàticament totes les localitats dels socis que tenen abonament -excepte els que hagin dit explícitament que assistirien al partit- i es regalen a diferents col·lectius.

El total acumulat d’assistència en aquesta Diada és de 337.987 aficionats, i es va arribar al màxim de 67.703 ara fa dues temporades, en el partit contra el Villanovense. Per al partit d’avui, el club preveu poder superar el rècord i acostar-se als 70.000 espectadors, beneficiant-se que el partit es juga en un horari favorable perquè augmenti l’assistència al partit.

Tot i que els socis abonats que volien assistir al partit ho havien d’anunciar prèviament, el club té reservades entrades per als que se n’oblidessin i vulguin anar al Camp Nou. Aquests abonats hauran de passar a recollir una entrada a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista, al costat de l’estadi. El club els garanteix que podran veure el partit però no que seguin a la seva localitat habitual.

Sergi Roberto rep l’alta mèdica

Valverde va fer pública a la tarda la convocatòria per jugar contra el Múrcia, en què falten vuit futbolistes habituals (Ter Stegen, Rakitic, Busquets, Iniesta, Suárez, Messi, Jordi Alba i Umtiti) a qui l’entrenador ha donat aquesta setmana dos dies de descans. En canvi, sí que hi és Sergi Roberto, que va rebre l’alta a la tarda i que segurament tindrà minuts a la segona part. La llista la completen cinc jugadors del filial: Ortolá, Aleñá, Oriol Busquets, Arnaiz i David Costas.

“La idea que tinc és repetir amb algun jugador del filial que fos a Múrcia i amb altres jugadors (del primer equip) que juguen menys. El Múrcia ve ara reforçat, estan a dos punts del liderat, han guanyat cinc dels sis últims partits i voldran donar guerra”, va comentar el tècnic a la prèvia. La classificació per als vuitens de final és al sac. Només cal lligar-lo.