LES QUEIXES DE GUARDIOLA
Esports 04/05/2012

L'altra cara de la Lliga el Madrid

Pep Guardiola va acabar la roda de premsa de dimecres amb una enigmàtica frase que no va voler precisar: "Aquest any han passat moltes coses que s'han amagat pel nostre silenci". Molts l'han criticat perquè ho hauria d'haver denunciat abans, però el cert és que els incidents d'aquesta temporada els coneix tothom, començant per la sanció ridícula a Mourinho per l'agressió a Tito de l'agost. Han passat massa coses

Albert Solé
3 min
Què ha passat aquesta temporada?

SANCIÓ SUAU PER UNA AGRESSIÓ GREU

La temporada 2011/2012 va començar de la pitjor manera. Després dels quatre clàssics consecutius en divuit dies del curs anterior que van enrarir tant l'ambient entre el Barça i el Madrid, amb rodes de premsa pujades de to -la del "puto amo" i la dels " por qué? " de l'endemà- i denúncies creuades amb acusacions de falta d'esportivitat i falta de respecte a l'honor, José Mourinho ja va deixar clar a l'agost que no pensava rebaixar el to. Tot i haver preparat la Supercopa d'Espanya a consciència per mirar de guanyar la primera batalla al Barça i no haver-ho aconseguit, va convertir el final del partit al Camp Nou en un circ. Primer, a falta de pocs minuts per acabar el partit, i amb un 3-2 al marcador, va dir a Marcelo que fes una falta dura per provocar una batussa. El brasiler va veure passar Cesc i li va clavar una coça que el va deixar estès a terra just davant de les banquetes. Els suplents del Barça van saltar, i la baralla va agafar grans dimensions. I enmig del sidral, amb tota la premeditació, es va apropar per darrere a Tito Vilanova i li va ficar el dit a l'ull. Aquesta agressió, que va veure i condemnar tot el món, només va ser sancionada pel Comitè de Competició -aquest cop sí que va actuar d'ofici- amb dos partits, mentre que Tito, per defensar-se amb un clatellot a Mourinho, va ser castigat amb un. I les dues sancions les havien de complir només a la Supercopa d'Espanya. Ningú ho va entendre.

UNA TREPITJADA QUE QUEDA IMPUNE

En el partit d'anada dels quarts de final de la Copa del Rei d'aquest any, al Bernabéu, el defensa del Madrid Pepe va trepitjar la mà de Messi, que estava a terra, amb la pilota aturada. L'àrbitre no ho va veure i no ho va reflectir a l'acta, però les càmeres de la televisió el van enxampar, i va quedar molt clar que la trepitjada va ser premeditada. Mentre que tot el món del futbol reclamava una sanció exemplar per a Pepe, aquesta vegada el Comitè de Competició, presidit per Alfredo Flórez, no va actuar d'ofici i va deixar l'agressió sense sanció. Així, Pepe va poder jugar el partit de tornada al Camp Nou com si no hagués passat res.

MOU ESPERA L'ÀRBITRE AL PÀRQUING

Al final del partit de tornada dels quarts de la Copa al Camp Nou (2-2), el Madrid va tornar a queixar-se de l'arbitratge. Casillas i altres jugadors van dir de tot a Fernando Teixeira Vitienes al túnel de vestidors, però qui va creuar una ratlla va ser Mourinho. Ja de matinada, el tècnic blanc va anar fins a la zona on els àrbitres aparquen el cotxe, i va esperar que sortís Teixeira per dir-li: "Com t'agrada fotre els professionals". Aquella imatge només la va caçar el fotògraf del Mundo Deportivo Pere Puntí, i Mou ho va haver d'admetre. Tampoc va tenir cap sanció ni el Comitè d'Àrbitres va queixar-se públicament.

UNS PENALS ESCATIMATS

Aquest dimecres, quan la Lliga ja estava vista per a sentència, Khedira i Xabi Alonso van tocar la pilota amb les mans dins de l'àrea clarament i cap de les dues vegades l'àrbitre ho va veure. Aquesta ha sigut una constant durant tota la temporada. La primera va ser a Mestalla, amb 2-3 al marcador i en temps afegit, Higuaín va treure una pilota que entrava a gol amb el braç (foto) i l'àrbitre no ho va veure. Al camp del Betis, la situació va ser idèntica: 2-3 al marcador, temps afegit, i mans de Xabi Alonso dins de l'àrea que tampoc van veure. Com a mínim quatre penals no xiulats en contra del Madrid (només n'hi han xiulat 1 en 36 partits disputats) que haurien pogut canviar el signe del partit i fer-li haver perdut punts a l'equip de Mourinho. Guardiola no havia dit res de tot això durant la temporada.

EXPULSIONS QUE VEU TOTHOM

En el futbol hi ha dues situacions que tenen una incidència important en el partit, com un penal no xiulat i una targeta vermella no ensenyada, però que tenen una afetació relativa en el marcador. Un penal es pot fallar, per tant encara que es xiuli res garanteix que es converteixi en gol. I quan un equip es queda amb deu jugadors, aquesta circumstància tampoc implica directament que l'equip acabi perdent el partit. Tot i això, el Madrid s'ha vist molt beneficiat per aquestes dues circumstàncies. Una de les expulsions no assenyalades més evident i clara va ser la del cop de colze de Sergio Ramos al jugador del Rayo Diego Costa. El mateix Ramos va admetre: "Si l'àrbitre ho hagués vist m'hauria hagut d'expulsar".

stats