Publicitat
Publicitat

MÍSTER B.

Que no tornin els violents

L'assemblea de compromissaris del Barça de dissabte tindrà l'oportunitat de votar si ratifica la creació de la famosa grada "jove" o "d'animació". Segons el club, la promesa encara no s'ha pogut complir, "no per un problema organitzatiu, sinó de seguretat". I el problema de seguretat, segons el conseller d'Interior, Felip Puig, és que en el partits de Mònaco i contra el Vila-real els Mossos van detectar "algun indicador d'èpoques pretèrites", que parlant clar vol dir que han reaparegut seguidors del Barça amb antecedents violents.

Puig va afirmar: "Els que tinguin antecedents i els que tenim detectats no poden tornar a aparèixer". Hi ha aquest temor. Ona fm va informar que en una llista de noms que el Barça va passar a la policia amb possibles components de la grada, els Mossos havien trobat que un 10% tenien "antecedents penals greus". Queda clar, doncs, que sota la promesa electoral de reservar un espai a l'animació, els violents es van fer il·lusions que podrien tornar al Camp Nou.

El projecte s'ha anat complicant, com ho demostra que al maig el Barça va informar que els integrants no pagarien abonament i tindrien un 50% de descompte en el preu de les entrades, i en canvi la setmana passada el club va admetre que per complir els requisits d'Interior havia acceptat que "només els socis hi puguin participar". Alguns compromissaris han estat informats que el Barça fins i tot es planteja controlar l'accés a través de les empremtes dactilars, i el vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner (que transmet una enorme sensatesa), va dir que la graderia no s'obrirà fins que els Mossos la certifiquin, "sigui d'aquí un mes, un any o tres".

Queda clar, doncs, que per més que la idea pugui arrencar des de la bona fe, pot atemptar contra la seguretat dels espectadors i la reputació del Barça. Però, sobretot, és complicar-se la vida innecessàriament, perquè el problema de la violència a l'estadi ja està resolt gràcies a la ferma determinació de l'anterior consell directiu.

En un món ideal podria tenir sentit que alguns centenars de joves culers convergissin en una grada del Camp Nou per viure els partits amb la passió incondicional amb què no els viuen els seus pares. Però el món real és un altre. És el de grups violents que fan xantatge a les directives, es fan amos d'un tros de grada, fan negoci amb les entrades i es comporten com energúmens en els desplaçaments. Pregunteu-ho a anteriors administradors del club. Si aquestes són les companyies amb què els joves animarien el Barça, no crec que cap pare ni mare volgués que els seus fills en formessin part.

Per si algú encara dubta, dissabte, durant el partit contra l'Osasuna, va aparèixer una pancarta on hi deia: " Camp Nou = Cementerio. Gracias Mossos ", un text que explica per si sol que alguns aspirants a animadors es consideren adversaris de la policia.

M'agradaria pensar que dissabte els socis compromissaris estaran a favor de continuar anant tranquils al Camp Nou ells i les seves famílies i votaran que no a la grada "d'animació" per impedir que els violents puguin tornar a l'estadi.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT