Esports 03/07/2012

Què passarà amb les primes de l'Eurocopa?

Els 300.000 euros que s'embutxacarà cada jugador per haver guanyat l'Eurocopa posen d'acord seguidors i partits polítics. Tots volen que els diners vagin a parar a les persones més necessitades.

D.r. Jover
2 min
Milers d'aficionats van celebrar a Madrid l'èxit de la selecció espanyola.

BARCELONA.Des del Partit Popular (PP) fins a Solidaritat Catalana per la Independència (SI) han reclamat que els 300.000 euros que els jugadors rebran de la Federació Espanyola per haver guanyat l'Eurocopa vagin a causes socials.

Tot i que són uns diners que no provenen de l'Estat sinó de la Federació, que durant la temporada fa amistosos pels quals rep una gran quantitat de diners, els aficionats i la primera línia política catalana i espanyola han demanat que els 23 jugadors de la selecció espanyola que aquest diumenge van guanyar l'Eurocopa tinguin un gest amb la ciutadania.

Un gest que podria ser de cara a la galeria, perquè la intenció inicial dels jugadors no ha estat en cap moment la de donar la seva prima a cap entitat de les que treballen amb els més desafavorits.

Els jugadors de la selecció només s'han començat a rumiar una possible donació a partir de les crítiques rebudes i les sol·licituds fetes pels aficionats i per més de 100.000 persones que han signat una petició perquè la roja tributi les primes rebudes a Espanya i no a un altre país amb altres avantatges fiscals, i perquè en segon terme donin gran part dels 300.000 euros a causes socials.

Els jugadors, que en la festa de celebració ahir pels carrers de Madrid -plens de gom a gom- no van voler parlar de les primes rebudes per guanyar el màxim trofeu a nivell europeu de seleccions, no han dit encara públicament què pensen fer.

Carta als blaugranes

El secretari general de SI, Uriel Bertran, va precisar que el seu partit enviarà una carta a tots els jugadors del Barça que han format part de la selecció espanyola. Valdés, Xavi Hernández, Iniesta, Pedro, Cesc Fàbregas, Jordi Alba, Busquets i Piqué són els jugadors als quals es va referir Bertran, que també hi va afegir Raúl Albiol, jugador del Reial Madrid, pel fet d'haver nascut "als Països Catalans", en aquest cas, València.

"Estem segurs que si renuncien a la prima aquesta mesura serà molt agraïda per les entitats que treballen amb els catalans que ho passen pitjor", va fer públic el dirigent independentista.

A l'altre extrem, però també en la mateixa línia, Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP Català (PPC) va demanar als jugadors de la roja que donessin a Càritas o altres entitats socials els diners guanyats "com a gest d'estímul, suport i confiança per a les classes mitjanes, que estan patint les conseqüències de la crisi", va assegurar.

Per exemple, en cas que Itàlia hagués guanyat l'Eurocopa, els jugadors italians van explicar que els seus 200.000 euros haurien estat destinats a les víctimes del terratrèmol de l'Emília-Romanya del mes de maig.

stats