ESPORTS DE NEU

Queralt Castellet, a un pam de les medalles al Mundial de 'snowboard'

La sabadellenca acaba quarta en la prova de 'halfpipe'

La catalana Queralt Castellet no ha pogut aconseguir medalla al Mundial de 'snowboard' de Park City, a l’estat nord-americà de Utah. La sabadellenca, que buscava la segona medalla en un Mundial de la seva carrera després de la plata aconseguida a la cita de Kreischberg (2015), ha acabat en la quarta posició en la prova de 'halfpipe', de manera que s'ha quedat a un pas de la tercera posició.

Després de classificar-se per a la final dimecres, amb la sisena millor marca, Castellet no ha aconseguit pujar al podi. En el primer descens ha fet una puntuació de 35.25 i en el segon de 21.50, molt lluny de les favorites. En el tercer, en canvi, ha obtingut 81 punts i s'ha posat tercera quan faltaven cinc competidores per fer l'últim intent. La marca final suma el temps amb la puntuació de sis jutges. Però en la seva última opció la nord-americana Maddie Mastro l’ha superat i ha quedat tercera amb 82 punts.

El triomf ha estat per a la nord-americana Chloe Kim, amb un registre de 93.50. La plata ha estat per a la xinesa Xuetong Cai (84). Kim ha revalidat el títol de l'últim Mundial, amb la qual cosa ha demostrat el seu domini ara mateix al circuit de 'halfpipe'.