07/05/2013

Qüestió de diagnòstics

2 min
Andoni Zubizarreta  no és partidari de fer grans canvis aquest estiu.

Els doctors es reuniran els pròxims dies per diagnosticar el pacient. No pas el malalt, perquè guanyar la Lliga en una temporada com aquesta queda molt lluny de poder ser etiquetat com una patologia. Cadascú carregarà els seus judicis a priori i els posaran en comú per trobar el tractament més eficaç. Això i l'experiència en casos anteriors que en aquesta matèria tenen el seu pes específic, perquè el 2007 ja es van trobar un quadre similar. Abans d'arremangar-se, i com en tot a la vida, trobem els partidaris de la via conservadora i els d'entrar a fons a aprofitar les tècniques més innovadores. Els que amb un guix i temps de descans en tenen prou i de sobres i els abanderats, per exemple, d'aplicar els factors de creixement per accelerar la recuperació. Vostè pot curar-se una fractura de tíbia amb un amic metge veterà o trucar a la consulta del doctor Cugat.

Entre els primers hi ha Vilanova. Ha insistit en públic i en privat que l'equip necessita descans per sobre de tot. Recuperar efectius i aplicar petits remeis a les demarcacions més castigades. Mantenir la filosofia que ha guiat la intervenció al mercat els últims estius. Zubizarreta és també dels d'aplicar guix i uns dies de descans. En el cas de la seva àrea de responsabilitat, això es tradueix en una actitud reflexiva, una anàlisi profunda de la situació i una llista de fitxatges reduïda per no alterar la base de l'equip.

Abans de la cimera mèdica, hi ha altres consultes/despatxos nobles on es defensa un tractament més agressiu. Asseguren que hi ha un bruixot brasiler que pot oferir una solució immediata, un estimulant. Aquí hi trobaríem molta gent amb poder a les estructures del club que defensen aquest diagnòstic en converses de passadís i en reunions discretes del nucli dur a la Sala de Gintònics de la Llotja, però que de cara enfora criden el seu suport incondicional a la direcció esportiva. De la trobada que han de tenir els doctors en les pròximes setmanes en sortirà el Barça de la temporada que ve. Quan vagin avançant els resultats i en funció de quina tesi hagi triomfat, els responsables s'aniran penjant medalles o espolsant responsabilitats. Però, esclar, tal com hem vist amb les declaracions de Piqué, sempre acabarà sent culpa dels que som a la vora i malinterpretem els missatges.

stats