Jordi Lardín, l'aposta per liderar la unificació de l'àrea esportiva

L'exdavanter, que unificarà l'àrea professional i el futbol base, assumeix el lloc d'un Ángel Gómez en qui el consell d'administració havia perdut confiança

Jordi Lardín, nou director esportiu de l'Espanyol, arriba amb la missió d'unificar l'àrea esportiva professional amb el futbol base de l'entitat blanc-i-blava, tasca per la qual el consell d'administració ha considerat que és "la persona ideal", en paraules del conseller delegat Ramon Robert. Una nova fórmula que hauria d'evitar una constant històrica a l'Espanyol, la pèrdua del talent jove. "Ara els entrenadors del futbol base em reportaran a mi, i jo no hauré d'enviar informes a cap superior més que al consell", ha aclarit Lardín, que seguirà acompanyat d' Àngel Morales i dels homes del futbol base, i se sumaran a la direcció esportiva. 

"Aquest canvi és una passa endavant en la idea de futur, la manera de no tallar projeccions del planter és poder gestionar ambdós àmbits de forma conjunta, estem segurs que serà un èxit garantit", ha desenvolupat Lardín, que assumeix el repte d' enfortir una direcció esportiva que es presenta amb l'obligació de "presentar-li a Quique jugadors suficientment bons" segons el seu criteri, i que siguin del "gust econòmic" de Robert. 

Ángel Gómez, un desgast tapat

El contrast per la il·lusió amb que Lardín ha assumit el nou càrrec xoca amb el silenci institucional que l'entitat ha mantingut al voltant del comiat d'un Ángel Gómez que, d'un dia per l'altre, ha conegut la seva sortida i la presentació del seu recanvi. " No és cap tema personal, és una decisió que el consell ha madurat i que un cop ha tingut clara, s'ha pres", ha comentat Robert, que ha evitat donar cap detall del desgast que ha viscut la figura de Gómez a ulls del consell d'administració. 

Ángel Gómez marxa per la porta del darrere, a un mes del mercat d'hivern, en haver estat incapaç de guanyar-se l'absoluta confiança del consell, que s'ha anat veient deslegitimat a causa de diverses decisions i comportaments que no han acabat d'agradar al consell. No ha calgut cap detonant: el consell no hi confiava, per això s'ha prescindit d'ell de forma sobtada. 

En les últimes setmanes, s'havia reduït el pressupost de l'àrea esportiva fins gairebé la meitat, a més de la pèrdua -no compensada- d' Adrià Adán, que va deixar la secretaria tècnica espanyolista per unir-se al Vila-real. Als màxims dirigents tampoc els haurien convençut ni la confiança a ultrança sobre Constantin Galca ni la defensa de la candidatura de Paco Jémez davant Chen Yansheng, que s'hi va arribar a reunir. Uns fets que, al llarg dels últims sis mesos -quan es va ratificar Àngel al càrrec després d'altres quatre mesos exercint com a interí-, que han anat deteriorant una relació que aquest dilluns ha posat punt i final.

Amb Lardín, l'entitat aposta per un perfil amb més caràcter que sigui capaç d'imposar decisions i que no doni el braç a tòrcer davant de qualsevol petició del tècnic. Homes com José Antonio Reyes, Demichelis o Álvaro Vázquez, tres dels nouvinguts amb rendiment més pobre, eren apostes personals de Quique que, uns noms que no eren inicialment en la llista d'Ángel Gómez, l'encarregat de gestionar la llista de baixes i, alhora, de portar homes com Baptistao, Piatti, David López o Diego López

Quique es desmarca de la decisió

"La meva relació amb l'Ángel és excel·lent, fins fa tres dies hem tingut reunions. Hi ha hagut una afinitat extraordinària i absoluta". Així ha definit en roda de premsa el tècnic espanyolista Quique Sánchez Flores la relació que ha mantingut amb el fins ara director esportiu Ángel Gómez, amb qui mantenia setmanalment reunions per avaluar el que havia donat de si la setmana.  

"No tinc res a veure amb la decisió, el que vull per l'Espanyol és la màxima estabilitat i que hi hagi un clima de treball espectacular", ha demanat el preparador madrileny, que s'ha desmarcat amb insistència d'una decisió que, ha assegurat, no el competeix. " Són decisions de la direcció, m'han informat aquest matí abans de l'entrenament, no puc dir res més, les explicacions les haurà de donar el club", ha afegit Quique, que tot i que encara no ha pogut parlar amb l'Ángel, ha anunciat que ho farà en les properes hores. 

"Amb ell sempre vam estar coordinats, vam dialogar-hi molt, tenim una relació de respecte i cordialitat, i mai hem tingut cap desavinença", ha especificat el tècnic, que ha volgut deixar clar que en cap moment ha demanat una major quota de protagonisme dins del club. "No vull manar més que la part que em correspon, que és dirigir els meus jugadors", ha aclarit. 

Sobre els possibles moviments de cara al mercat d'hivern, ha comentat que seguirà parlant amb les persones que ho han gestionat fins ara, i amb qui ha reconegut que ja té un treball avançat de les necessitats i pretensions per reforçar la plantilla. 

L'Alcorcón, una prova amb poc temps

Malgrat la seva compareixença ha estat centrada en el relleu al capdavant de la direcció esportiva, Quique també ha parlat del duel de copa d'aquest dimarts (21 h, BeIN LaLiga) al camp de l'Alcorcón. "És un equip que a casa complica les coses, potents per banda esquerra, ataquen ràpid i, al seu camp fa la sensació que no hi ha espais", ha desgranat el tècnic madrileny. 

Quique, així mateix, ha lamentat amb ironia la falta de temps amb que el seu equip podrà preparar el partit, només dos dies: "És fantàstic. Hem hagut de córrer molt per preparar-lo, començarem corregint errors del darrer duel i després donarem quatre claus, dues en atac i dues en defenses, perquè s'imaginin quin partit es poden trobar". 

El tècnic també ha confirmat que en aquest partit, tindrà protagonisme el fons d'armari. Només descansen Piatti, Moreno, Jurado i Fuego, mentre que són novetats Víctor Álvarez, Javi López, Salva Sevilla i Hernán Pérez. La baixa més significativa, però, és la de Demichelis, que no viatja per "decisió esportiva". A la porteria hi serà segur Roberto, a qui Quique veu bé tot i els dos mesos que porta a la banqueta.