Publicitat
Publicitat

BÀSQUET

Rafa Martínez: "Seria lògic que les primes es donessin a causes socials"

Joan Carles Navarro "Serà difícil trobar un jugador tan especial" Barça Regal "Se'n va parlar, però no va acabar sortint res"

La selecció espanyola juga demà (22.15 hores, La 1) contra Tunísia el tercer partit de preparació per als Jocs Olímpics de Londres. Rafa Martínez, l'escorta català del València Basket que havia ocupat el paper de convidat per si es produïa alguna baixa, ha quedat ja descartat.

Rafa, com vas afrontar el teu paper de jugador convidat a la selecció?

L'única oportunitat que tenia de jugar uns Jocs Olímpics era passant per aquí. Molta gent hauria volgut ser al meu lloc. He intentat ajudar en tot el que he pogut. Sabia que era difícil i no li desitjava cap mal a ningú, però les possibilitats d'anar a uns Jocs Olímpics passaven per ser aquí primer.

Per què els esportistes doneu tanta importància a participar en uns Jocs Olímpics?

Tota la gent que els ha viscut diu que és una competició molt especial, perquè en un mateix espai hi ha reunits els millors esportistes de totes les disciplines. Si ets esportista, has de viure una experiència així.

Navarro. Quin mite, no?

Joan Carles Navarro és un jugador únic, que ha fet història i que és el millor de la Lliga Endesa. Serà molt difícil que puguem trobar un jugador tan especial com ell.

Què esperava Scariolo de tu?

Era el tercer any que venia. Ell ja sap com jugo i jo ja sé com entrena. No és una situació nova. La meva mentalitat era clara: ajudar i recuperar-me de la lesió que tinc. He acabat la concentració al 100%.

Finalment t'has quedat fora de la llista, ¿viatjaràs a Londres?

No, el millor serà seguir-ho des de casa per continuar amb la meva recuperació.

¿Hi ha alguna opció de guanyar la medalla d'or a Londres?

Aquesta selecció és capaç de qualsevol cosa. L'equip s'ha de preparar bé, conjuntar-se com a equip i fer una bona gira per arribar-hi tan ben preparat com pugui.

Tens contracte a València, però tothom parla de tu.

Tinc dos anys més de contracte i estic content perquè l'equip continua fent passos endavant. És un orgull que grans equips s'interessin per mi, perquè això vol dir que estic fent bé les coses. No tinc res nou a sobre de la taula.

¿Creus que t'adaptaries bé a Can Barça com a recanvi de Navarro?

No ho sé. Se'n va parlar, però al final no va acabar sortint res. No sé si tornarà a sortir el meu nom, però jo em centro a superar la meva lesió i a ajudar en tot el que pugui.

Víctor Claver deixa València i ha decidit marxar a la NBA.

He viscut quatre anys amb ell, és un gran jugador. Ens donava moltes coses que no es veien a la pista, i el trobarem molt a faltar.

Què en penses del moviment social que demana que els jugadors de la selecció de futbol donin la seva prima a causes socials?

Seria lògic que, tal com està la crisi, es donessin les primes a causes socials o intentessin col·laborar-hi d'alguna manera.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT