TENIS
Esports 26/12/2012

Un virus estomacal deixa Rafa Nadal sense poder jugar al torneig d'Abu Dhabi

Almagro ocuparà el lloc del jugador de Manacor, que fa sis mesos que no juga per culpa d'una lesió

Efe
2 min
Rafa Nadal, a Sitges

Abu DhabiEl torneig d'exhibició d'Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) arrencarà aquest dijous amb el partit entre David Ferrer i el txec Tomas Berdych i l'entrada de Nicolás Almagro en lloc de Rafael Nadal, a qui un virus estomacal impedirà tornar a la competició després 6 mesos fora de les pistes.

L'organització del torneig ha confirmat que el murcià, número onze del món, substituirà Nadal i s'unirà a Ferrer −cinquè en la classificació mundial−, Berdych −sisè−, els serbis Novak Djokovic −primer i defensor del títol− i Janko Tipsarevic −novè− i el britànic Andy Murray −tercer−. Almagro, convidat després de finalitzar el 2012 entre els quinze primers del món per tercer any consecutiu, debutarà divendres en una de les semifinals contra el guanyador del partit entre Murray i Tipsarevic, tal com estava previst que ho fes Nadal. L'altra semifinal del torneig la jugarà Djokovic contra el guanyador del partit inaugural, entre Ferrer i Berdych.

El d'Abu Dhabi era el torneig en què Rafael Nadal, onze vegades guanyador d'un Grand Slam, volia tornar 183 dies després del seu últim partit, el que va perdre el passat 28 de juny a la segona ronda del torneig de Wimbledon contra Lukas Rosol. El tennista mallorquí pretenia així posar a prova el genoll esquerre després de patir una lesió al tendó rotular complicada per una acumulació de greix a la zona −síndrome de Hoffa.

Finalment, però, un virus estomacal ha tallat els plans del mallorquí, tal com es va encarregar ahir d'anunciar ell mateix en el seu compte a la xarxa social Twitter. "Lamento molt no poder competir aquest any a Abu Dhabi. Tot estava preparat i tinc moltes ganes de tornar a la competició, però els metges m'han prohibit competir a Abu Dhabi per una infecció estomacal que m'ha produït febre".

Ara, per tornar a veure jugar Nadal caldrà esperar al torneig de Doha, el mes de gener, després del qual té previst participar a l'Open d'Austràlia, en què l'any passat va ser finalista.

stats