Esports 07/06/2011

Ramon Condal, l'únic que es postula per ocupar el càrrec

N. Arroyo / I. Pujol
2 min
Ramon Condal segueix, atent, la roda de premsa de Dani Sánchez Llibre després de la reunió al consell. L'amo de Condis es va presentar ahir com a possible nou president de l'Espanyol.

El juliol del 2009, José Manuel Lara, propietari de l'editorial Planeta i fins aleshores màxim accionista de l'Espanyol, va desprendre's d'un 24% de les accions del club que tenia i va escenificar la fi de l'enfrontament amb Dani Sánchez Llibre. Ramon Condal, amic personal del president, va liderar el grup d'accionistes que van adquirir les accions de Lara.

Aleshores, Condal va expressar la seva satisfacció per guanyar "control" dins del consell i no va descartar una opció com la que ahir es va fer realitat: "No em plantejo res sobre la presidència, però estaria disposat a fer un pas endavant si calgués", va dir aquell 13 de juliol. Ahir va fer falta. I Condal, un home introvertit, discret i fidel va respondre davant del consell i davant del seu amic Sánchez Llibre.

L'èxit de la família Condis

Ramon Condal Escudé va néixer a Selvanera (Lleida) l'any 1937 i és cofundador i president del consell d'administració de Condis Supermercats, que preveu acabar l'any amb prop de 430 establiments repartits entre Catalunya i Madrid. La companyia de distribució està situada entre els cent primers grups empresarials de Catalunya per volum de vendes.

Tot va començar l'any 1960, quan els germans Condal van obrir la seva primera parada al mercat de Nostra Senyora de la Mercè, a Virrei Amat, a Barcelona. El primer supermercat, però, arribaria vint anys després, l'any 1980, i anys més tard van crear un sistema nou i una franquícia. La marca Condis es va crear el 1992 i l'any 2001 es va inaugurar el primer establiment a Madrid. Per aquesta trajectòria de més de cinquanta anys en el món de l'alimentació, Ramon Condal va rebre l'any passat la Medalla al Treball President Macià que atorga el govern de la Generalitat.

Empresari d'èxit, representa el sector més conservador del consell de l'Espanyol, el més tradicional. La seva imatge d'home tímid, reservat, i el seu poc dinamisme en els actes socials no el situen entre els favorits de l'afició periquita, sobretot dels més joves, que reclamen més ambició i aire fresc per al club blanc-i-blau. Més vitalitat. Al consell tampoc hi ha unanimitat sobre si la seva figura és l'adequada per presidir el nou i modern Espanyol de Cornellà-El Prat.

Segon màxim accionista

Els penyistes de l'Espanyol són els que reconeixen amb més energia que Ramon Condal ha fet mèrits per ocupar el nou càrrec. Entre els arguments que enforteixen la seva candidatura hi ha el compromís amb el club i la implicació econòmica que sempre ha demostrat. Però, contradictòriament, no agrada d'ell la seva poca ambició en política de fitxatges.

Sánchez Llibre té fe cega en ell i l'entorn periquito el descriu com un home que es fa respectar. Sempre en un segon pla, a Condal ara li arriba el torn. Un càrrec que el motiva, que l'il·lusiona i que li farà repetir discursos com a màxim responsable de l'Espanyol com el que va haver de fer al Nadal, quan el president estava de viatge de noces.

stats