ESPANYOL
Esports 10/04/2011

Recuperar la confiança amb una victòria a Alacant

Natalia Arroyo
1 min

Barcelona.Una setmana més, l'Espanyol haurà de condicionar l'onze contra l'Hèrcules als pocs jugadors de la primera plantilla que té disponibles, després que ahir caigués de la llista Javi Márquez, que segueix amb molèsties al turmell. La baixa obligarà Pochettino a fer recular Verdú al doble pivot perquè Javi López, que hi va jugar diumenge passat, haurà de fer de lateral per l'absència de David García, lesionat. Per cobrir les quatre posicions ofensives són diverses les opcions que té el tècnic. Una és fer jugar Iván Alonso a la mitja punta i mantenir la resta de posicions com sempre, i l'altra, situar Álvaro a la banda i moure al centre Luis García.

Invertir la dinàmica negativa

Les matemàtiques han volgut que l'Espanyol, havent sumat només nou punts de 33 possibles en la segona volta, segueixi pensant en Europa i sigui setè. L'estat anímic de l'equip, però, està més pròxim a la realitat que diu que és el tercer pitjor equip d'aquest segon tram de Lliga, només superat per les desfetes del Getafe i de l'Hèrcules, el seu rival avui. I és que les forces se'ls estan esgotant, als periquitos, massacrats per les lesions.

Això planteja un dilema: la moral de l'equip no és la de ser setè, sinó la d'haver guanyat només tres dels últims onze partits, però l'autoexigència europea de la plantilla l'empeny a dur la iniciativa i a desgastar-se a camp rival. Assumint que les cames i el cap no van del tot, potser cal que a Alacant es faci un lleuger pas enrere per jugar al contraatac.

stats