COPA DEL REI ACB 2011
Esports 12/02/2011

El Regal Barça, per esgotament del rival

Alan Anderson arriba a taponar un tir de Jordi Trias, que va jugar contra el seu anterior equip.

MadridEn una temporada en la qual tothom el vol guanyar, el Regal Barça ha après a superar els rivals d'una manera o altra. Unes vegades els asfixia amb la seva defensa i d'altres els fa treure la llengua amb els seus contraatacs. De vegades els sorprèn amb una tàctica de Xavi Pascual i d'altres, simplement, donant-li la pilota a Joan Carles Navarro. Ahir el conjunt blaugrana va guanyar per esgotament del rival.

Molt conscient de les baixes per lesió dels verd-i-negres, el tècnic del Regal Barça va començar el partit proposant una intensitat duríssima. L'entrenador va situar fins a onze jugadors diferents en pista en un primer quart en què va voler exhibir totes les peces amb què comptava per guanyar la partida.

El DKV Joventut no es va rendir ràpid i, durant molts minuts, va jugar un partit fins i tot per sobre de les seves possibilitats. Com en el primer quart, en què es va anotar un parcial de 3-14. O en el tercer període, quan es va situar a tan sols un punt de diferència.

Pepu Hernández portava la maleta plena de tàctiques defensives diferents per incomodar l'atac del Regal Barça, per allunyar-lo de qualsevol rutina. Conscient que si tot anava com havia d'anar, la victòria seria molt difícil, el tècnic va desendreçar el partit.

Si aixecava i obria les dues mans, defensa individual. Si marcava un dos, zona parell. Si cridava tres, zona imparell amb Quinton Hosley com a home més avançat. Si tancava els punys, caixa i un sobre Joan Carles Navarro. Quatre paranys ben diferents per mirar de fer caure el rival.

A més, el DKV Joventut va jugar d'inici i durant molts minuts amb Russell Robinson i Josep Franch junts, aspecte tàctic que segurament pocs esperaven ahir al Palacio de los Deportes. Un és un base i l'altre també, però sumats són molt més que dos bases. Coses del bàsquet, que no té res a veure amb les matemàtiques.

Ni amb la lògica perquè ahir a la nit el DKV Joventut va oferir molta més resistència de la que ningú s'imaginava. Ple de joves, alguns tan joves com Albert Homs (16 anys), va proposar el descarat partit que anava millor als seus interessos. Res a perdre i tot per guanyar.

El Regal Barça va malbaratar massa minuts intentant explicar-se què li estava passant; per què no estava jugant al seu nivell habitual? Això el va condemnar a encetar l'últim quart amb una renda impensablement curta de sis punts.

L'últim període, però, la benzina del DKV Joventut es va exhaurir i la Penya va començar a pagar el desgast dels minuts anteriors contra un Regal Barça amb molts més recursos, amb molts més jugadors a disposició del seu entrenador.

Xavi Pascual va repescar Ricky Rubio per jugar els tres últims minuts de partit i mirar de recuperar la confiança de cara a la semifinal d'avui, ja que el jove base del Masnou va viure com un malson bona part del partit de quarts de final de la Copa del Rei.