BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 18/02/2011

El Regal Barça evita un nou malson a Roma 14 anys després

Barcelona.Roma no porta bons records al Regal Barça, que l'any 1997 va perdre una final de l'Eurolliga a la Palalottomatica. Aquell dia tot li va sortir malament a l'equip que aleshores entrenava Aíto García Reneses, que no va poder amb l'Olympiacos. La derrota va començar a evidenciar el divorci entre el tècnic i Sasha Djordjevic, que va fer unes duríssimes declaracions en finalitzar el partit: "Si voleu saber per què hem perdut, pregunteu-li a l'entrenador", va dir.

Anit la història no pintava gaire millor i el Regal Barça anava perdent per 13 punts en el tercer quart (43-30) quan la Lottomatica Roma va encadenar quatre triples en tan sols uns minuts. Ressaca copera i el que vulguin, però els primers 25 minuts del conjunt català van ser nefastos, indignes d'un Top 16 de l'Eurolliga.

Xavi Pascual, en canvi, va saber trobar la solució per donar la volta al partit. La va buscar on ho fa sempre, al calaix de la defensa. A partir d'una milloria al darrere, l'equip blaugrana va anotar amb més facilitat (28 punts en l'últim quart) i va certificar la seva quarta victòria al Top 16.

El triomf té mèrit i, unit a la derrota de l'Union Olimpija contra el Maccabi Electra, permet al Regal Barça accedir als quarts de final de l'Eurolliga, l'avantsala de la Final Four de Barcelona. Tot això quan encara queden dues jornades. El conjunt català lluitarà ara per la primera posició a Tel Aviv, que li permetria evitar el Panathinaikos en la següent ronda.