'PLAY-OFF' LLIGA ACB
Esports 01/06/2011

El Regal Barça no es refia de la història

àlex Gozalbo
1 min
Joan Carles Navarro en acció durant el segon partit de les semifinals.

BarcelonaDes que va començar la temporada, el Regal Barça té clar el seu objectiu: recuperar el títol de la Lliga ACB. De moment domina les semifinals contra el Caja Laboral per 2-0. L'equip de Xavi Pascual tan sols ha de guanyar un dels pròxims tres partits per accedir a la final, però la situació es complica perquè avui (20.30 hores, Esport 3) l'eliminatòria passa a Vitòria.

El Caja Laboral només ha perdut un dels 18 partits ACB que ha jugat al Fernando Buesa Arena. El Regal Barça, que va perdre l'enfrontament de lliga regular a Vitòria (87-80), ja sap com animen els gairebé 10.000 espectadors bascos, que avui aspiren a batre el rècord de soroll en un partit de bàsquet. El registre actual el té l'Unicaja, que la temporada 2005-06 va arribar als 117,3 decibels. "Ells es mouen bé amb un component d'heroïcitat", explica Xavi Pascual. L'entrenador sap que mai cap equip ha aconseguit remuntar un 2-0 en unes semifinals de l'ACB, però no es refia del caràcter competitiu del Caja Laboral. El tècnic espera un partit diferent dels dos primers. Pascual afirma: "Hem de saber que juguem contra l'equip que té més caràcter de l'ACB i que mai es dóna per vençut. Hem de tenir-ho present i preparar-nos per a un partit dur". El llindar de tolerància arbitral (Arteaga, Bultó i Peruga) pot tenir un paper destacat en aquest tercer partit.

El Madrid, contra les cordes

En l'altra semifinal, el Bizkaia Bilbao domina l'eliminatòria davant del Madrid per 2 a 1 gràcies a la seva victòria d'ahir per 68 a 50. Si guanyen dijous, els bascos seran finalistes.

stats