BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 22/05/2011

El Regal Barça arriba a les semifinals amb la defensa esmolada

àlex Gozalbo
2 min
Alan Anderson, que va sumar cinc punts, supera la defensa de Robert Archibald.

A poc a poc el Regal Barça esmola eines de cara als deu partits decisius de l'ACB, els que pot arribar a disputar entre les semifinals i la final. Si el conjunt blaugrana vol recuperar el títol perdut la temporada passada, haurà de retrobar la seva millor versió defensiva, i ahir va fer algunes passes per aconseguir-ho. Si més no, va demostrar ambició per intentar-ho.

L'equip de Xavi Pascual, que encara no ha perdut cap partit de quarts de final de l'ACB, va deixar l'Unicaja en 52 punts (20 al descans) i amb uns indignes percentatges de llançament (34% en tirs de dos i 21% en triples). Enmig de tant desencert, el 2/13 de Gerald Fitch fins i tot va passar desapercebut.

L'Unicaja va perdre 11 pilotes, però aquesta estadística no va ser la més alarmant, ja que l'equip de Chus Mateo mai va trobar bones opcions per mirar a cistella. La defensa del Regal Barça va saber, ahir sí, com incomodar l'atac del rival i dificultar-li qualsevol acció dissenyada des de la banqueta.

Quan juga a nivells defensius bons, el Regal Barça suma punts amb facilitat, ja que es garanteix el rebot defensiu i pot anotar en transició, que és el que més li agrada. El rival, en canvi, agonitza a mesura que passen els minuts, incapaç de seguir el mateix ritme, tant a la pista com al marcador.

El rival se sabrà avui o dimarts

El rival del Regal Barça a les semifinals sortirà de l'eliminatòria que enfronta el Caja Laboral i el Gran Canària 2014. El conjunt que entrena Dusko Ivanovic domina la sèrie i, si guanya aquest migdia (12.30 hores), certificarà la seva classificació. Si no, disposarà dimarts d'una segona opció.

En les altres dues eliminatòries de quarts de final el Reial Madrid i el Bizkaia Bilbao Basket busquen una victòria contra el Fuenlabrada i el Power Electronics València per arribar a les semifinals per la via ràpida.

stats