BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 06/06/2012

El Reial Madrid vol discutir l'hegemonia del Barça Regal

àlex Gozalbo
1 min
Xavi Pascual, Joan Carles Navarro -Barça Regal-, Sergi Llull i Pablo Laso -Reial Madrid-, amb la copa per la que lluitaran des d'avui.

BARCELONAEntre el Barça i el Madrid es reparteixen 46 de les 55 Lligues disputades, però el domini de l'equip blaugrana en les últimes temporades és incontestable. Sis finals consecutives contra un rival que no lluita pel títol des del 2007 són el millor argument d'una secció que des de la dècada dels 80 és sinònim de bons resultats. L'arribada de Xavi Pascual, un tècnic que acumula onze títols a la banqueta del Barça Regal, ha accentuat encara més una tendència que a partir d'aquesta nit (20.45 hores. Teledeporte) el Reial Madrid aspira a qüestionar.

Fart d'invertir diners sense aconseguir resultats, el Madrid va fer un gir a l'estiu apostant per Pablo Laso com a entrenador. L'equip, reforçat amb Rudy Fernández i Serge Ibaka durant el tancament patronal de la NBA, va començar fort i va tenir el seu millor moment de forma durant la Copa del Rei de Barcelona, on va aixecar el títol en superar el Barça Regal a la final. No tot van ser flors i violes per a l'equip blanc, que no va disputar la final four de l'Eurolliga. A més, el Madrid es va quedar a tres victòries del rival blaugrana en la classificació final de la Lliga Endesa.

La final que comença avui, programada al millor de cinc partits, servirà per quantificar el nivell del Madrid i veure si el seu projecte és prou sòlid per discutir l'hegemonia al Barça Regal. Una de les preocupacions del club era la presència de públic al Palau, però el fet que el rival sigui l'equip blanc ajorna el problema fins a la pròxima temporada.

stats