MERCAT DE FITXATGES
Esports 29/07/2011

Retenir el talent, missió impossible

Els últims moviments del mercat, sobretot el traspàs del Kun Agüero al Manchester City, tornen a insinuar el fitxatge d'Osvaldo per l'Atlètic de Madrid. També es complica el futur de Javi Márquez.

Natalia Arroyo
2 min
Osvaldo regateja Orión en el Trofeu Ciutat de Barcelona. L'afició blanc-i-blava creu que els dos gols de dimecres seran els últims del killer com a periquito.

Barcelona.Tot i que les sensacions després de guanyar dimecres 3-1 el Boca Juniors en el Trofeu Ciutat de Barcelona eren molt bones, Pochettino no va tenir ahir un dia tranquil perquè els rumors sobre els comiats de dos dels seus jugadors claus, Osvaldo i Javi Márquez, es van intensificar. A menys d'un mes de començar la Lliga, l'Espanyol no té clar si disposarà dels seus millors futbolistes per arrencar el curs.

El club manté ferma la seva posició de no traspassar ningú, però les urgències econòmiques de l'entitat i la manera com s'està movent el mercat en les últimes hores, van generar ahir cert neguit entre els periquitos, que no volen imaginar-se sense els gols del killer o la capacitat organitzativa del jove del planter, encara que assumeixen amb resignació que serà difícil que tots dos es quedin. Són un caramel massa dolç.

Els diners del Kun Agüero

L'Espanyol va confirmar ahir que ha refusat la primera oferta de l'Atlètic de Madrid per Osvaldo de dotze milions d'euros. Altres informacions afegien dues cessions en l'operació. Un d'ells havia de ser Diego Costa, que dimecres es va lesionar de gravetat al genoll i estarà mig any de baixa. Aquesta situació, sumada a la venda milionària del Kun Agüero al Manchester City, fa pensar que Osvaldo, el reforç en atac que reclama Manzano, podria convertir-se en jugador matalasser si els madrilenys milloren l'oferta. El necessiten i ara tenen diner fresc per comprar-lo: 45 milions d'euros del traspàs del Kun al City més vint del United per De Gea.

Segons Joan Collet, conseller delegat de l'Espanyol, no es negociarà per menys de vint milions d'euros, tot i que hi ha alguns condicionants, sobretot la forma de pagament, que podrien flexibilitzar aquesta postura. Manzano no només pensa en Osvaldo per suplir el Kun, sinó que també ha sondejat Rossi, del Vila- real, i Falcao, del Porto. Cap dels dos clubs, però, té necessitat de vendre i serien negociadors més durs que l'Espanyol.

L'altre front que s'obria ahir tenia a veure amb el València, que segueix pendent de concretar què passa amb Mata, pretès per l'Arsenal si Cesc fitxa pel Barça. Això afectaria Javi Márquez, que podria ser l'aposta d'Unai Emery per ampliar el mig del camp xe si finalment Mata marxés a Anglaterra.

stats