Apunts tenístics
Esports 22/05/2011

Roland Garros

2 min
Roland Garros

En condicions normals, el sentit comú situaria el número 1, Rafa Nadal, com a màxim favorit a endur-se Roland Garros. Però al balear li ha sortit, els últims mesos, un jugador que no només està amenaçant la seva hegemonia al capdavant del circuit, sinó que ha gosat vèncer-lo en dos torneigs consecutius sobre terra. I consecutivament, a Madrid i a Roma: Novak Djokovic, que ha aconseguit una gesta que ni tan sols va aconseguir Federer en la seva etapa de màxima rivalitat amb Nadal.

Però Roland Garros és diferent, únic. És el torneig dels mitjons vermells: les llargues batalles sobre la terra batuda de París fan que els mitjons blancs dels jugadors acabin inservibles després de cada partit. El fet que els partits siguin llargs és una circumstància feta a mida per a Nadal, segurament el més ben preparat físicament del circuit. Però no s'hauria d'oblidar que Djokovic ha fet un treball espectacular en aquest àmbit. Sense anar més lluny, al Masters 1000 de Roma va ser capaç de guanyar el número 1 després d'enforntra-se en un matx maratonià a Andy Murray. Ara bé: també caldrà calibrar quin efecte té en el cos del serbi el fet que hagi jugat tots els partits possibles aquesta temporada. És el preu que té la seva invencibilitat.

Iper què el serbi li està fent mal, a Nadal? "En la seva rivalitat amb Federer, el balear tenia prou amb aixecar boles altes sobre el revés a una mà del suís, que se'n ressentia molt; ara, en canvi, es troba amb un rival capaç de convertir aquestes pilotes en un cop guanyador des de qualsevol punt de la pista", apunta Toni Colom, membre del cos tècnic del número 1 del món en els seus inicis com a professional. Per Colom, serà tot un repte avaluar com Nadal s'adapta a aquesta nova situació: que un rival li tingui presa la mida en la seva superfície preferida, en la qual ha recollit fins a 5 títols a Roland Garros. I hi aporta una reflexió: "Segurament és Nadal el que ha aconseguit fer més gran Djokovic: en compromisos claus a principis d'anys (als Masters 1000 d'Indian Wells i Miami) el va deixar entrar en el partit per errors propis, i ara el serbi té molta confiança".

El camí no serà un camí de roses. Segurament, Nadal se les tindrà amb Verdasco en els vuitens de final i en els quarts amb Soderling, l'únic que ha estat capaç de guanyar-lo a Roland Garros. La semifinal l'enfrontaria a Andy Murray, quart favorit. Per la seva banda, Djokovic té un panorama més plàcid, però a vuitens s'enforntaria amb el local Richard Gasquet i a semifinals, amb Federer, que sembla tenir al cap l'herba de Wimbledon. Coses de qui ja està de tornada de tot.

stats