MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 08/09/2012

De la Rosa arriba a les 100 curses al mític traçat de Monza

Nuria García
2 min

BARCELONAFa 13 anys que va debutar a la F-1, però assegura que segueix tenint la mateixa il·lusió que el primer dia. Pedro Martínez de la Rosa celebra aquest cap de setmana al mític circuit de Monza el seu Gran Premi número 100. El català, que durant la seva carrera com a pilot ha militat en cinc escuderies diferents -Arrows, Jaguar, McLaren, Sauber i HRT-, sap que l'experiència d'aquests anys li està servint per assaborir tots els moments que viu als circuits. "Estic orgullós d'arribar als 100 Grans Premis. Ara gaudeixo més dels moments i sóc més tranquil que quan vaig debutar. Òbviament, sé més coses que l'any 99, però en sé menys del que sabré si arribo als 150 Grans Premis", diu De la Rosa.

Un punt el dia del debut

El pilot català va debutar l'any 99 amb Arrows, just la mateixa temporada que un altre català, Marc Gené, pujava al Minardi per primer cop. De la Rosa va sumar, el dia de la seva estrena, a l'Albert Park de Melbourne, el primer punt de la seva carrera després d'acabar sisè una cursa que va guanyar Eddie Irvine. Un any més tard, precisament al traçat italià on disputa el seu Gran Premi número 100 aquest diumenge, De la Rosa va patir un greu accident del qual miraculosament va sortir il·lès.

En tots aquests anys el català només ha pujat un cop al podi. Va ser al Gran Premi d'Hongria del 2006, amb un McLaren (ell era el pilot provador i va haver de substituir Juan Pablo Montoya durant vuit curses). De la Rosa va ser segon, el seu millor resultat a la Fórmula 1. "Sóc dels que pensen que el millor encara ha d'arribar. Si Button va guanyar la primera cursa en el seu Gran Premi número 113, jo encara hi sóc a temps", comenta rialler.

Hamilton, el més ràpid

En la primera jornada d'entrenaments lliures, el britànic Lewis Hamilton va ser el més ràpid, amb un temps d'1:25.290. El seu company a McLaren Jenson Button va ser segon, cosa que demostra que McLaren segueix evolucionant positivament. De fet, Button i Hamilton són dos dels pilots favorits per aconseguir la pole avui (14 hores, TV3 i Antena 3). L'asturià Fernando Alonso, que va tenir problemes amb el motor del seu Ferrari en la primera sessió i amb la caixa de canvis en la segona, va marcar el tercer millor registre.

stats