ESPANYOL

La Rosaleda pot evitar tancar una volta sense guanyar fora de casa

Els blanc-i-blaus no guanyen a fora des del 19 de maig, a Granada

La temporada passada, l'Espanyol va erigir-se en un dels conjunts més incòmodes fora de casa. Amb 27 punts, va convertir-se en el sisè millor visitant de la Lliga, un equip sòlid i seriós que només va caure en sis desplaçaments. Ara el conjunt blanc-i-blau visita la Rosaleda en una situació oposada (21.00 h, GolT): és, amb 4 punts, el segon pitjor visitant i l'únic equip de Primera que no sap què és guanyar a fora. "No ho tenim gaire en compte. Els bons equips no distingeixen jugar a casa de fer-ho a fora. L'any passat ho vam aconseguir, però ara ens falta la confiança necessària i la inèrcia suficient per obtenir més bons resultats a casa i a fora", ha assegurat Quique Sánchez Flores, a qui no fa perdre el son el baix rendiment dels seus fora de casa.

L'últim cop que l'Espanyol va somriure en una sortida va ser el 19 de maig, en l'última jornada del curs passat a Granada. Un triomf que li donava la vuitena posició, la cirereta d'una temporada força positiva. "Hem competit bé en moltes sortides, algunes d'importants, però hem de prestar més atenció als errors que ens fan més difícils els partits", ha assegurat el tècnic. El rendiment de l'Espanyol fora de casa aquest curs presenta alguns patrons comuns: feble al Camp Nou i el Bernabéu; capaç d'empatar en camps nobles com el Sánchez Pizjuán, l'estadi de la Ceràmica o Anoeta, i massa tou en estadis més assequibles com Mendizorrotza, Ipurua o Las Palmas.

La Rosaleda sembla un bon escenari per començar a revertir la tendència i evitar tancar tota una volta sense saber què és guanya fora de casa. L'any passat, un solitari gol de Piatti va donar-li els tres punts, però en els últims cursos s'ha convertit en un escenari propici per als espanyolistes: quatre victòries i un empat en les últimes cinc visites. L'Espanyol no perd a Màlaga des del 2011, i hi vol mantenir una dinàmica vencedora contra un rival que s'hi juga, ni més ni menys, que la permanència. Sánchez Flores no podrà comptar amb Óscar Duarte, de manera que David López tornarà a l'eix de la defensa, mentre que Javi López podria suplir un Navarro desconvocat.

Més continguts de