ESPANYOL

Rufete: "L'Espanyol és un projecte en creixement"

El nou director esportiu de l'Espanyol ha sigut presentat a la Vall d'en Bas

Francisco Joaquín Pérez, 'Rufete', ha sigut presentat com a nou director del futbol professional de l'Espanyol, club on torna després de la seva etapa com a jugador. Rufete, que els últims mesos ha entrenat l'Eivissa, ha parlat en roda de premsa a la Vall d'en Bas, on el primer equip ja entrena a les ordres de Rubi, amb qui Rufete s'ha trobat abans de parlar acompanyat d'Òscar Perarnau. 

Rufete serà l'encarregat de gestionar tots els assumptes esportius relacionats amb la plantilla professional de l'Espanyol i dependrà de la direcció general esportiva del club, exercida per un Òscar Perarnau que ha valorat molt positivament l'arribada de Rufete, jugador espanyolista entre els anys 2006 i 2009. "La plantilla haurà de rendir sabent que hi ha un topall econòmic. Cal anar consolidant-se fent petits passos, tenint clara la identitat que volem. Un projecte fort de planter i de mirar el mercat, cuidant la base i amb jugadors que tinguin clar que aquest és el millor lloc on ser. Cuidem el de dins per començar a mirar el de fora", ha raonat Rufete. 

L'exjugador veu "un projecte de creixement". "Tenim molt clara la identitat de club que volem, un projecte fort a la base, que hem de cuidar, i mirar el mercat. Tal com jo ho veig, l'Espanyol està fent passes importants, últimament", ha remarcat. Rufete ha recordat quan va conèixer Rubi: "Ell entrenava el filial quan jo jugava a l'Espanyol". "És jove, però expert. Està en un moment important de la seva carrera i aportarà moltes coses al club i als jugadors", ha dit sobre el tècnic, fitxat aquest estiu de l'Osca. 

Óscar Perarnau ha explicat que Rufete "serà el màxim responsable del primer equip. S'haurà de relacionar amb la secretaria tècnica, el futbol base i els serveis mèdics", abans d'afegir: "Tenim 24 jugadors i n'estem molt contents. Però ens agradaria tenir potser menys jugadors", ha admès Perarnau, que ha insistit que Rufete era la primera opció per al càrrec, encara que, "per responsabilitat", Chen va voler tenir una opinió sobre altres opcions, segons ha confirmat el mateix Perarnau, que va contactar per primer cop amb Rufete abans que acabés la temporada passada.

El nou director esportiu ha anticipat que té clar que han de "generar il·lusió i una mentalitat guanyadora". Dels seus contactes amb Chen Yansheng, amb qui es va reunir a la Xina la setmana passada, ha destacat que comparteixen idees similars: "M'ha transmès el que penso jo sobre el club: estabilitat i una idea de projecte. No som un club gaire gran, però la idea és fer-lo créixer fins al lloc més alt possible. Coincidim bastant en les opinions". 

Rufete ja té experiència als despatxos. Des del 25 de novembre del 2013 fins a l'1 de juliol del 2015 va ocupar el càrrec de mànager general esportiu del València, on va ser el màxim responsable de la planificació esportiva de l'entitat.