Esports 10/08/2012

La Rússia de David Blatt, l'últim obstacle d'Espanya abans de la final

àlex Gozalbo
1 min
David Blatt, entrenador de la selecció russa.

Les poques taques que apareixen a l'expedient de la generació de jugadors que lideren Pau Gasol i Joan Carles Navarro tenen a veure amb David Blatt, l'entrenador de la selecció russa amb la qual aquesta tarda (18 hores, La 1) haurà de competir Espanya per buscar un lloc a la final del campionat de bàsquet dels Jocs Olímpics.

El tècnic, un nord-americà jueu nacionalitzat israelià, ja entrenava Rússia l'any 2007, quan la selecció espanyola va perdre la final d'un Eurobàsquet que es va jugar a Madrid. Blatt va deixar l'equip amfitrió en 59 punts, exhibint una de les seves grans virtuts: la defensa.

Cinc anys després, David Blatt, que l'estiu del 2008 va ser un dels candidats a ocupar la banqueta del Barça Regal, es torna a creuar en el camí de la selecció espanyola, ara amb una medalla olímpica en joc. Els dos equips ja es van veure les cares en la primera fase, quan Rússia va remuntar un desavantatge de 18 punts i va guanyar el partit (77-74). Una de les claus de la davallada de la selecció espanyola, que entre el segon i el tercer quart tan sols va anotar 25 punts, va ser la defensa mixta plantejada pel tècnic nord-americà, un estudiós de la defensa. Els Jocs Olímpics són la competició favorita de David Blatt, que a Londres ha millorat la millor classificació històrica de Rússia al torneig.

EUA-Argentina, semifinal americana

Si la primera semifinal serà europea, la segona, americana. Els Estats Units i l'Argentina (22 hores, La 1) s'enfrontaran en un partit en què el nou Dream Team no vol confiar-se. LeBron James, que dimecres va completar el segon triple doble en la història d'uns Jocs Olímpics, està exercint de líder del gran favorit a l'or.

stats