LLIGA DE CAMPIONS
Esports 28/04/2011

Ryan Giggs, un veterà de guerra a un pas de la seva quarta final

Martí Molina
2 min
El gol de Ryan Giggs al camp del Schalke'04 el va convertir en el futbolista més veterà a marcar a la Champions.

Ryan Giggs continua fent història amb el Manchester United. Als 37 anys, el futbolista gal·lès està completant la seva 21a temporada en el conjunt que entrena Sir Alex Ferguson. Però no pas amb un paper testimonial com un més de la plantilla, sinó com una peça imprescindible en un equip que està a un sol pas d'arribar a la seva quarta final de Champions en els últims 12 anys. Dimarts, en el partit d'anada de semifinals contra el Schalke no només va obrir el camí de la victòria del seu equip. També es va convertir en el futbolista de més edat a anotar un gol a la Champions (37 anys i 148 dies), i va superar el jugador del Milan Filippo Inzaghi (37 anys i 87 dies).

Nascut un 29 de novembre del 1973, Giggs va debutar amb el primer equip del United el 2 de març del 1991, amb només 17 anys. En una temporada en què l'equip anglès va guanyar la final de la Recopa d'Europa contra el Barça, el futbolista tan sols va disputar un altre partit: el derbi de Lliga contra el City. Va ser un enfrontament en què el gal·lès es va començar a guanyar el cor dels aficionats dels red devils , ja que va jugar de titular i va fer el gol de la victòria. Curiosament, Giggs havia jugat dos anys a les categories inferiors del City abans de fer el salt a l'escola de futbol del United el 1987.

La temporada posterior al seu debut, el futbolista va passar a ser oficialment jugador del primer equip, i aquell octubre del 1991 ja va debutar com a internacional amb el País de Gal·les. Amb la seva selecció va jugar fins al 2007 -un total de 64 partits- i va fer 12 gols. L'única taca en el seu historial és no haver pogut disputar cap Mundial, ja que el País de Gal·les mai no va arribar a classificar-s'hi durant els seus anys com a internacional.

Giggs és un extrem esquerra pur, que destaca sobretot per una tècnica individual molt acurada, encara que a vegades també ha jugat de migcampista. En 21 temporades amb el United ha disputat 873 partits, ha anotat 159 gols i ha aixecat fins a 32 títols, entre els quals destaquen 11 Premiers i 2 Champions. Un palmarès que pot ampliar, perquè el seu equip és favorit per tornar a guanyar la Lliga, és a un pas de la final de la Copa d'Europa i a ell encara li queda un any més de contracte.

Una peça important

Aquesta temporada no va començar bé per a Giggs. Una lesió muscular el va mantenir gairebé dos mesos inactiu. Però ni l'edat ni la musculatura van ser un impediment perquè el gal·lès tornés al terreny de joc i demostrés la seva qualitat individual, i ara és un habitual en l'onze tituar del United. I la seva va ser una aportació decisiva perquè el seu club tingui un peu i mig a la final europea de Wembley. A l'anada de quarts contra el Chelsea es va treure de la màniga un control i una assistència deliciosa en el gol de la victòria de Rooney. I dimarts a Gelsenkirchen va marcar el primer gol del seu equip. Unes actuacions que han merescut l'elogi del món del futbol cap al jugador.

stats