WATERPOLO FEMENÍ
Esports 17/05/2016

El CN Sabadell guanya als penals el primer partit de la final contra el CN Mataró

Els dos equips han protagonitzat un duel molt igualat però la sort ha somrigut a les sabadellenques que encaren el següent partit a casa amb avantatge (9-9, 2-3)

Ferran Rigat
El Sabadell ha guanyat el primer partit de la final que es decideix al millor de tres partits

BarcelonaL'Astrapool Sabadell ha suat de valent per guanyar a La Sirena Mataró en el primer partit de la final de la Lliga femenina de waterpolo. L'emoció s'ha viscut des del primer minut en la piscina Joan Serra de Mataró. Durant gran part del duel les vallesanes han anat per davant en el marcador, al final del tercer les mataronines l'han capgirat, però el partit ha acabat en un empat que ha enviat a les jugadores a la tanda de penals (9-9, 2-3). Les sabadellenques han tingut més encert i s'emporten, així, el primer partit de la final.

Les defenses han protagonitzat el principi del partit. Finalment ha sigut Pili Peña l'encarregada d'obrir la llauna, però les locals han contestat amb el gol de Ciara Gibson. En aquest moment les mataronines han estat més fluixes i les sabadellenques s'han marxat en el marcador amb tres gols més. Abans d'acabar el primer quart Roser Tarragó ha retallat distancies (2-4).

Recital de parades de Keeve

En el segon quart la portera nordamericana Elizabeth Keeve i la bona feina en el marcatge de Maica García han permès que les sirenes empatessin el partit. Els gols de Gibson i Tarragó han servit per atrapar en el marcador al conjunt sabadellenc, però García ha pogut desfer-se de la dura defensa i marcar abans d'arribar a la mitja part (4-5).

El Sabadell ha seguit lluitant per obrir el marcador però les locals no es desenganxaven. Als minuts finals del tercer quart Gibson ha pogut empatar el partit, i just quan acabava el temps Tarragó ha marcat des del centre la piscina per desempatar el duel a favor de les sirenes (8-7).

A l'últim quart les noies de Nani Guiu han mostrar la maduresa del campió i han sortit en tromba. Dos gols de la capitana Olga Doménech i Marina Cordobés han tornat a posar per davant a les vigents campiones. A partir d'aquí han intentat estirar al màxim les possessions per intentar parar el ritme frenètic del partit, però el Mataró ha pogut fer l'empat (9-9) que ha enviat el duel a penals.

En la tanda fatídica el Mataró ha començat per davant gràcies a la parada de Keeves i el gol de Clara Cambray. Però els gols de Jennifer Pareja i de Doménech han posat per davant a les sabadellenques. Ona Meseguer ha tornat a empatar la tanda, tot i que el gol de Clara Espar i la pilota al travesser de Laura López han deixat sense el premi de la victòria al Mataró davant d'un Sabadell que ha estat molt madur en els moments més difícils.