CICLISME - TOUR DE FRANÇA
Esports 15/07/2011

Samuel Sánchez dóna el primer cop

L'asturià va aprofitar un hàbil moviment al descens del Tourmalet per aconseguir un triomf molt valuós. Els germans Schleck van aprofitar la superioritat numèrica per fer patir Alberto Contador.

Albert Rabadan
1 min
Samuel Sánchez es va estrenar al Tour de França en la primera etapa d'alta muntanya d'aquesta edició.

BARCELONA.Les aspiracions de l'equip Euskaltel-Euskadi han variat molt des de la seva primera victòria al Tour de França l'any 2001, amb Roberto Laiseka. Va ser a Luz-Ardiden, i deu anys després, Samuel Sánchez ha alçat els braços a la mateixa estació d'esquí pirinenca.

El triomf del campió olímpic arriba en un context ben diferent, perquè l'afició basca -que, com sempre, va omplir les carreteres dels Pirineus- veu en ell una opció de pujar al podi dels Camps Elisis després de ser quart a la classificació general del Tour passat. L'objectiu, però, ja es va començar a complicar el primer dia en veure's atrapat per la mateixa caiguda que va fer perdre més d'un minut a Alberto Contador.

Ara, el camí dels dos a l'hora de retallar el temps perdut avança de maneres molt diferents. L'asturià va ser el més llest ahir i es va anticipar als moviments durant el descens del Tourmalet, quan va escapar-se per acabar atrapant a Jérémy Roy i Geraint Thomas, que eren cap de cursa, i es va jugar la victòria amb Jelle Vanendert.

La indecisió de la resta de favorits va donar molt a favor de les seves opcions, tal com ho corrobora el fet que Fränk Schleck va entrar a tan sols 10 segons. Els germans luxemburguesos van esperar als últims quilòmetres per atacar, però ja en van tenir prou per fer que Contador es deixés tretze segons respecte a Andy Schleck, Cadel Evans i Ivan Basso en la primera trobada amb l'alta muntanya. El de Pinto ja ha vist que, a diferència de l'any passat, ha d'enfrontar-se a dos germans, i a molts més aspirants.

stats