BARÇA
Esports 12/03/2013

Sandro Rosell, acusat de frau al Brasil, segons el diari 'Folha de Sao Paulo'

El seu advocat considera que tot plegat és una "tergiversació" i que Rosell no ha comès cap delicte a terres brasileres

Ara
2 min
Sandro Rosell, arribant a la sala de premsa

BarcelonaEl president del Barça, Sandro Rosell, ha estat denunciat al Brasil sota l'acusació de frau per beneficiar-se suposadament de forma il·legal d'un contracte sense licitació i usar un document fals per poder organitzar un partit amistós de la selecció del Brasil, segons publica el diari 'Folha de Sao Paulo'.

Segons apunta 'Folha de Sao Paulo', Rosell va rebre uns 3,5 milions d'euros de diners públics (9 milions de reals). Si és considerat culpable, podria ser condemnat fins a vuit anys de presó. 'La Folha' assegura que Rosell era l'amo de l'empresa Ailanto, l'empresa contractada sense que hi hagués una licitació pública per organitzar l'amistós Brasil-Portugal el 2008 a Brasília. El govern del districte federal va finançar el partit amb aquests 9 milions de reals (3,5 milions d'euros).

La denúncia, sempre segons 'Folha de Sao Paulo', va ser presentada al febrer per la Promotora de Justícia de Defensa del Patrimoni Públic i Social, del Ministeri Públic del districte federal. L'exgovernador José Roberto Arruda també va ser denunciat. Ailanto i Arruda ja responen, tal com assegura 'Folha', a una altra acció civil que demana la devolució dels diners. Després de gairebé tres anys d'investigació, la Fiscalia conclou, segons aquest mitjà, que Sandro Rosell i la seva sòcia, Vanessa Precht, sabien que la contractació era il·legal i es van beneficiar d'això. Com a prova s'aporta un document considerat fals per acreditar la capacitat d'Ailanto per organitzar aquest amistós. 'Folha' publica que el certificat de capacitat tècnica, considerat fals per la Fiscalia, va ser emès per l'empresa Bonus Sports Marketing, també de Rosell. Aquest document hauria estat presentat set dies abans del partit i recolliria esdeveniments que demostrarien la capacitat d'Ailanto per organitzar l'amistós, quan l'empresa no existia, segons apunta 'Folha de Sao Paulo'.

Antenor Madruga, diu que la denúncia està marcada per la "tergiversació"

stats