RUGBI
Esports 04/03/2018

La Santboiana derrota el líder en un final d'infart (29-26)

El degà deixa mig sentenciat el 'play-off' i el Barça cau al camp del Salvador (50-20)

Imatge de la jugada decisiva del partit entre la Santboiana i el VRAC

BarcelonaEl Baldiri Aleu ha viscut un dels millors partits de la temporada, i també una de les millors alegries, després que la Santboiana hagi aconseguit derrotar el líder, el Quesos Entrepinares, en un final d'infart i un assaig de càstig a l'últim minut (29-26). Un triomf que deixa mig sentenciat el 'play-off' per al degà, ja que el Barça ha perdut en la seva visita al camp del Salvador (43-20).

La Santboiana ha guanyat un partit que semblava perdut al començament de la segona meitat, després de dues marques consecutives dels visitants que permetien al Quesos distanciar-se 11 punts en el marcador. Dues marques, a més, que havien aconseguit en inferioritat numèrica. Però llavors ha aparegut la constància d'un equip que no s'ha rendit mai i que, per insistència, ha obtingut el premi gros.

El primer temps havia acabat amb empat a 12. Héctor havia avançat els locals al minut 5 i el VRAC havia capgirat el resultat amb dues accions llampec en els únics minuts que ha trepitjat el camp local durant el primer temps. Primer una 'touch' seguida d'un 'maul' i després una recuperació de Wessel-Ball i una cursa de 60 metres, de camp a camp. Al límit del descans, Héctor, altra vegada, ha aconseguit la marca i ha empatat culminant una melé a 5 metres.

El VRAC ha sortit més bé a la segona part. Encara que s'ha quedat amb 14 al minut 47 i que la Santboiana ha pogut agafar distància amb un cop, els visitants s'han situat 15-26 amb dues marques en 6 minuts. Semblava que tenien el partit a la butxaca i que, en qualsevol acció de velocitat, acabarien de sentenciar. La Santboiana, però, ha aconseguit acular els visitants al seu camp i jugar a prop de la zona de marca.

El degà ha ajustat l'electrònic amb un assaig transformat a falta d'un quart d'hora (22-26) i ha resistit malgrat jugar amb inferioritat els 10 minuts següents. Fins al moment clau. Els últims instants del partit s'han disputat a terreny del Quesos, i així ha arribat l'acció decisiva. Un cop de càstig, una 'touch' i un 'maul' que s'ha acabat convertint en un assaig de càstig que donava la victòria a la Santboiana. L'última acció, amb un VRAC a la desesperada, no l'ha pogut aprofitar el líder.

Derrota del Barça contra el Chami (50-20)

En canvi, al Barça no li han sortit bé les coses. Els blaugranes tenien una visita difícil en un camp gairebé maleït, el Pepe Rojo, on han pogut aguantar el cop a la primera meitat amb un joc solidari que els ha permès arribar al descans perdent per una mínima renda de 17-13.

A la segona meitat, tot ha estat diferent. I això que el Barça ha mantingut la incertesa a l'electrònic fins a l'equador de la represa. El Chami ha fet valer l'experiència, el factor camp i el factor físic i ha matat el matx amb quatre marques consecutives en menys de 10 minuts, entre el 64 i el 73.

Al conjunt català només li ha quedat el consol de poder maquillar una mica el marcador amb un assaig transformat a l'últim minut. El Salvador també n'ha fet un altre, que ha situat el 50-20 definitiu.

Els resultats de la divuitena jornada ajusten el liderat, que es disputen el VRAC i el Chami. El Barça, en canvi, es queda a 12 punts de la lluita pel títol, però no patirà per mantenir la categoria.