EUROBÀSQUET DE LITUÀNIA
Esports 22/06/2011

Scariolo inclou Víctor Sada en la preselecció

à.g.
2 min

Barcelona.Víctor Sada fa anys que aconsegueix impossibles. I com fa sempre, ahir va encaixar la notícia de la seva inclusió en la preselecció de l'Eurobàsquet de Lituània amb aparent normalitat. El jugador, que ha acabat la temporada apartant Ricky Rubio de la posició de base titular del Regal Barça, és un dels 15 escollits pel seleccionador Sergio Scariolo.

Segons el tècnic italià, "Víctor Sada ha demostrat progressió en la capacitat de direcció i ha madurat les seves respostes sota pressió". El català lluitarà a partir del 28 de juliol per no convertir-se en un dels tres jugadors descartats que Sergio Scariolo haurà de triar abans del campionat.

Les altres dues novetats de la preselecció són Serge Ibaka i Xavi Rey. La presència del pivot dels Oklahoma City Thunder és especial, ja que el jugador encara no ha aconseguit la nacionalitat espanyola i, per tant, encara no podria competir. Segons José Luis Sáez, president de la Federació Espanyola, "és un jugador que ha demostrat la seva voluntat per ajudar-nos i nosaltres hem fet tot el possible perquè pugui competir a Lituània". Sergio Scariolo assegura que és "moderadament optimista" amb les opcions de poder comptar amb Ibaka.

La selecció espanyola, que el 26 de juliol jugarà el seu últim partit amistós a València, tractarà de repetir medalla d'or a l'Eurobàsquet, on anirà com a vigent campiona. Un dels atractius del torneig és la possibilitat de certificar la classificació per als Jocs Olímpics de Londres.

Scariolo ha convocat deu jugadors exteriors i cinc d'interiors. Els bases, escortes i alers són: José Manuel Calderón, Ricky Rubio, Víctor Sada, Sergi Llull, Joan Carles Navarro, Rudy Fernández, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Carlos Suárez i Víctor Claver. El jugador valencià també pot ocupar la posició de quatre. La llista d'alers-pivots i pivots la formen: Pau Gasol, Marc Gasol, Felipe Reyes, Serge Ibaka i Xavi Rey.

stats