HANDBOL
Esports 21/01/2013

Espanya es cruspeix Sèrbia (31-20) i jugarà els quarts de final del Mundial d'handbol contra Alemanya

Sarmiento ha liderat l'equip de Valero Rivera, que no ha patit contra un equip anàrquic en atac i tou en defensa

Joan Cañellas, defensat pels serbis Momir Ilic i Nenad Vuckovic

BarcelonaLa selecció espanyola d'handbol ha derrotat per 20-31 els serbis en els vuitens de final del Mundial d'handbol. El partit, jugat a Saragossa, s'ha convertit ràpidament en un monòleg dels homes de Valero Rivera, que s'han aprofitat de l'atac anàrquic dels serbis, vigents subcampions d'Europa. Al descans Espanya ja guanyava de 8 gols (20-12), després d'haver arribat a dominar de 9.

Sarmiento, letal en atac amb cinc gols a la primera part, ha liderat Espanya amb el suport de les contres dels catalans Víctor Tomás i Valero Rivera, autors de tres gols. Nenadic i Ilic han intentat aixecar el cap, però Sterbik, serbi nacionalitzat espanyol, els ha aturat sota els pals. Entrada la segona part, Sèrbia s'ha posat a sis gols després d'un partit molt físic on Morros i Marsenic han vist la vermella (17-23), però amb una efectivitat en els llançaments del 50% no ha aconseguit mai fer patir els espanyols. Rocas s'ha encarregat d'aturar la remuntada balcànica amb tres gols clau de forma consecutiva (17-26). De fet, Espanya ha marcat 8 gols a la contra, aprofitant les errades de Sèrbia. Al final, Espanya ha fet festa grossa golejant un equip sense ànima.

Espanya jugarà ara els quarts de final contra Alemanya de nou a Saragossa, el proper 23 de gener. A les semifinals, el guanyador d'aquest duel es toparà amb el guanyador del duel entres russos i eslovens.

Croàcia i Hongria no fallen

Els altres partits de quarts de final són França-Croacia i Hongria-Dinamarca. Els croats han derrotat Bielorússia amb facilitat per 33-24 i els tocarà jugar amb el vigent campió mundial. Polònia ha patit primer amb els polonesos, però a la segon part els ha superat al Palau Sant Jordi (27-19).