MOTOR

Oriol Servià lidera les 500 Milles d'Indianapolis però acaba 17è

Ha disputat la cursa amb una senyera i un llaç groc al casc

El pilot català Oriol Servià ha quedat a un pas de fer història a les 500 Milles d'Indianapolis, una de les curses de motor més clàssiques. El pilot de Pals, que sortia en la 16a posició, s'ha posat líder a falta de 20 voltes, però ha acabat cedint la primera posició a l'australià Will Power (Penske / Chevrolet). Servià ha competit amb un casc amb la senyera i un llaç groc, fet que li ha comportat rebre insults a les xarxes socials. Servià ha somiat amb el triomf, però quan faltaven dues voltes i anava segon s'ha vist obligat a entrar a posar gasolina i ha acabat 17è.

Després d’una trajectòria que va començar al kàrting català, Servià va passar per les curses espanyoles de turismes i després per les fórmules de promoció per a monoplaces a França. Aquest enginyer de 42 anys va decidir marxar als Estats Units ara fa vint anys. Va provar sort al campionat de les Indy Lights el 1998, i la temporada següent es va emportar el títol d’aquesta categoria, considerada la porta d’accés a l’IndyCar. D’aleshores ençà, el de Pals s’ha establert a Amèrica, on ja sumava una quarta posició a les 500 Milles, cursa en què ha participat per desena vegada.

Power s'ha imposat al nord-americà Ed Carpenter (Ed Carpenter Racing / Chevrolet) i al neozelandès Scott Dixon (Xip Ganassi Racing / Honda). Power li pren el relleu en l'historial d'aquesta llegendària carrera al japonès Takuma Sato, que aquest any només ha completat 11 de les 200 voltes programades.