Esports 31/01/2011

S'ha acabat la Lliga?

L'equip blanc va sortir de l'estadi de l'Osasuna amb una diferència de 7 punts sobre el líder, el Barça, havent jugat un partit per oblidar i deixant mig sentenciada la Lliga en favor dels blaugranes.

Adrià Soldevila
Mourinho, Guardiola

Barcelona.Ahir el Reyno de Navarra va veure com el Reial Madrid s'enfonsava una mica més a la segona plaça de la classificació de Primera. El gol de Camuñas va significar, per al Barça, ampliar de 4 a 7 punts la distància que separa l'equip de José Mourinho del de Pep Guardiola, i quan falten encara disset jornades pel final de la competició.

El Reial Madrid va sortir al terreny de joc amb un esquema semblant al de la setmana passada, deixant Xabi Alonso a la banqueta i jugant amb dos pivots defensius amb poca sortida de pilota, Lassana Diarra i Sami Khedira. Amb aquesta formació, el conjunt blanc es va veure estancat i la falta de connexió entre l'inici de la jugada en defensa i la finalització en atac es va fer visible en els primers 45 minuts. A la segona part Mourinho va donar entrada a Xabi Alonso, Kaká i el debutant Adebayor, però ni amb l'entrada del creador, el Reial Madrid va millorar la imatge. Just abans del canvi, però, l'Osasuna es va avançar en el marcador, amb un gol de Camuñas, després d'una greu errada de la defensa madridista, concretament d'Albiol i Carvalho, que no es van entendre a l'hora de defensar el jugador, ni de rebutjar la pilota. El joc del Reial Madrid continuava estancat en la creació, però arribava amb més claredat sobre la porteria de Ricardo, amb ocasions de Ronaldo, Özil, Benzema o Kaká, però totes en jugada individual o amb xuts des de mitjana distància, és a dir, sense el joc col·lectiu que volia donar a l'equip Mourinho amb l'entrada de Xabi Alonso. Tampoc Adebayor va tenir cap oportunitat per fer valer el seu fitxatge, veient atònit com els seus companys s'empatxaven de pilota i volien endur-se la glòria de manera individual, i començant a entendre per què el davanter centre del Madrid no fa gols. Inclòs el gran Cristiano, el que per alguns és el millor jugador del món, va demostrar ahir el seu baix estat de forma, no encertant en cap de les ocasions que va tenir i, fins i tot, entrebancant-se quan encarava tot sol Ricardo, en una acció molt clara de la primera part. Encara el Reial Madrid va poder sortir amb un resultat més alt del Reyno de Navarra, però gràcies a Arbeloa, que va evitar sobre la línia de gol una rematada de Vadocz, els blancs no van sortir humiliats de Pamplona.

Aquesta derrota deixa el Reial Madrid a tres partits de diferència del Barça, una distància que, segons el tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, és definitiva per sentenciar el campionat.