MOTOCICLISME
Esports 15/09/2019

Emotiu triomf de l'equip creat pel pare de Marco Simoncelli, al circuit batejat amb el nom del seu fill

El japonès Tatsuki Suzuki aconsegueix la victòria a la prova de Moto3

T.p.
Primer triomf de l'equip creat pel pare de Marco Simoncelli, al circuit batejat amb el nom del seu fill

BarcelonaEl japonès Tatsuki Suzuki (Honda) ha aconseguit el seu primer triomf en una cursa de Moto3 al Gran Premi de San Marino. Ha sigut un triomf emotiu, perquè Suzuki forma part de l'equip SIC 58 creat pel pare de Marco Simoncelli. L'any 2011, Marco Simoncelli va morir al circuit de Sepang i el seu pare va decidir mantenir viu el somni del fill creant un equip que ha aconseguit el seu primer triomf precisament al circuit batejat amb el nom de Simoncelli.

Suzuki ha encapçalat la cursa durant moltes voltes, però després de perdre el liderat ha demostrat tenir la sang freda per recuperar la primera posició i guanyar en una prova accidentada amb catorze abandonaments, alguns d'ells per problemes tècnics com els soferts per Arón Canet.

Canet, que continua segon en la classificació del Mundial, ha intentat dues vegades continuar en cursa però un problema electrònic de la seva KTM l'ha deixat sense puntuar. La vuitena plaça del seu rival en el campionat, l'italià Lorenzo dalla Porta (Honda), ha servit perquè Canet perdi tot just vuit punts. Dalla Porta suma 179 punts i Canet, 157.

Suzuki ha lluitat pel triomf amb el seu propi company d'equip, l'italià Tony Arbolino, que volia guanyar a casa, seguits de Jaume Masiá (KTM), Andrea Migno (KTM) i Lorenzo Dalla Porta. Finalment, ha acabat segon el britànic John McPhee, amb Arbolino tercer.

Triomf d'Augusto Fernández a Moto2

A Moto2, Augusto Fernández (Kalex) ha sumat la seva tercera victòria de la temporada en imposar-se en un controvertit final a l'italià Fabio di Giannantonio (Speed Up), amb qui s'ha tocat després de superar els límits del traçat anteriorment, per aconseguir una victòria que ha estat investigada per direcció de cursa. Àlex Márque, tercer, continua líder del mundial tot i que ara amb 26 punts d'avantatge sobre Fernández.