Esports 25/10/2011

Simoncelli va caure als portalliteres que el portaven a la infermeria

Un vídeo mostra com el pilot Marco Simoncelli cau de la llitera en què el transportaven. La manera en què es va traslladar el pilot causa una gran indignació a Itàlia

Ara
1 min

BarcelonaUn cop passats els primers moments d'incertesa i commoció, comença l'anàlisi exhaustiva de les causes i circumstàncies de la mort del pilot de moto GP Marco Simoncelli. Aquest vídeo penjat a internet n'és un exemple, i ensenya com les presses dels portalliteres del circuit de Sepang van fer que ensopeguessin i el pilot, greument ferit, els caigués de la llitera.

Les imatges han generat una gran indignació a Itàlia, ja que el pilot sembla que no va ser immobilitzat del coll i l'esquena per tal de portar-lo més ràpid a la infermeria. En el transcurs del vídeo, es pot observar com el pare del pilot d'Honda, Paolo Simoncelli, va estar present en aquesta caiguda des de darrere de la tanca. Apareix a la part inferior esquerra de la pantalla vestit de color blanc.

A Itàlia, un expert en esports de motor ha fet pública un carta al diari La Repubblica en què critica l'atenció que va rebre Simoncelli a peu de pista. Concretament, Fabio Venturi diu que va ser "traslladat en una llitera de forma inadequada pels serveis sanitaris". A més, afirma que "l'ambulància hagués hagut de sortir a la pista per anar-lo a buscar" el més a prop possible i recorda que "sempre s'ha d'immobilitzar el coll i protegir la columna". Des del seu punt de vista, el mètode que es va fer servir va ser "inadequat i perillós" i conclou que ell "no hauria tractat un sac de patates d'aquesta manera".

stats