PRIMERA DIVISIÓ
Esports 21/05/2011

Sis equips lluiten per evitar el descens

El Saragossa comença l'última jornada en zona de descens, però sap que si guanya té molts números per no baixar. La jornada final es viurà intensament en cinc camps de Primera.

Toni Padilla
2 min
El Getafe sap que si perd o empata a Sant Sebastià pot baixar, doncs el Saragossa aspira  a guanyar al camp del Llevant.

BARCELONA.Quan falten 90 minuts per al final de la temporada a Primera Divisió queden pocs interrogants oberts. El Barça, campió. El Madrid i el València acompanyaran els blaugranes a la Lliga de Campions, i el Vila-real jugarà la fase prèvia. El Sevilla, l'Athletic Club i l'Atlètic de Madrid participaran a l'Europa League (només cal saber quin d'aquests tres clubs jugarà la fase prèvia), i l'Hèrcules i l'Almeria saben que la temporada que ve seran a la Segona Divisió. El gran al·licient de la jornada, doncs, és saber quin és el tercer equip que perd la categoria.

Quan falten 90 minuts, el Saragossa seria l'equip que baixaria, però els aragonesos, amb el suport de 8.000 aficionats, visiten un Llevant que ja no es juga res. El partit, de fet, arriba envoltat per la polèmica, perquè diferents informacions apuntaven a la possibilitat d'un resultat pactat. La Lliga de Futbol professional (LFP) i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s'han afanyat a fer comunicats públics per recordar que aquesta pràctica és il·lícita. El porter del Mallorca Dudu Aouate, però, va reconèixer en roda de premsa el que molta gent pensa: "Guanyarà el Saragossa. Jo hi apostaré molts diners".

El Saragossa sap que si guanya aconseguirà evitar el descens, ja que hi ha un duel directe entre equips implicats en la mateixa lluita, el que es juga entre la Reial Societat i el Getafe. Un empat a Anoeta condemnaria l'equip madrileny i salvaria els aragonesos. El Saragossa, però, necessita guanyar. Un empat només el salvaria si el València, que no es juga res, guanya al camp del Deportivo.

L'Atlètic de Madrid, l'Athletic i el Sevilla, de la seva part, buscaran guanyar per evitar la setena posició, ja que el setè haurà de debutar a l'Europa League a finals de juliol i els altres dos 20 dies més tard. Cristiano Ronaldo, de la seva part, ja té al sac i ben lligat acabar com a màxim golejador de Primera Divisió, amb una xifra rècord de gols. Víctor Valdés serà el porter menys golejat.

stats