22/04/2013

Són tan bons que són massa bons

2 min

Diuen que la F-1 ha canviat. Està clar que ara les curses són molt més distretes que fa anys. Que l'efecte de l'ús del KERS i el DRS aporta una nova dosi d'emoció. Que la degradació buscada dels pneumàtics introdueix més incerteses als pronòstics. Moltes novetats; però ja torna a guanyar el de sempre: Sebastian Vettel. Si diumenge passat, a Xangai, la victòria de Fernando Alonso podia semblar una passejada, ahir l'alemany també va fer una demostració de superioritat fent volar el cotxe sobre el mar de pols de Sakhir.

L'any passat, les set primeres curses les van guanyar set pilots diferents. Ahir, després de tres proves en què Räikkönen, Vettel i Alonso s'han repartit les victòries, el tricampió més jove de la història va ser el primer a repetir en la quarta cita de la temporada. I, a més, ho va fer amb una autoritat que fa pensar que les opcions que té per convertir-se en quadricampió no són una futilesa.

Com passa a MotoGP, la F-1 també te els seus quatre fantàstics : Vettel, Alonso, Räikkönen i Hamilton. No sabria dir exactament en quin ordre jeràrquic, més enllà del que aporta el seu palmarès com a campions mundials. El de Red Bull és qui té més títols, i qui disposa del millor cotxe. I ara, a més, ja té 30 punts sobre el seu principal rival, Alonso. Molts punts, tot i que la temporada serà llarga i encara poden passar moltes coses, que passaran.

Fa anys, quan les curses eren avorrides, només el trencament dels motors distreia de la monotonia. La fiabilitat dels cotxes marcava les diferències en una època en què les avaries eren més freqüents.

Ara quan n'hi ha una -com la que ahir el de Ferrari va tenir al DRS- l'excepcionalitat acapara els titulars. Els monoplaça de F-1 estan tan ben fets, són tan infal·libles, que gairebé no s'espatllen.

Quant temps fa que ja no veiem fum blau sortint pels escapaments com a senyal inequívoc d'una avaria al cor del cotxe?

Només si els quatre fantàstics correguessin amb el mateix vehicle podríem veure el potencial real de cadascú. I els altres pilots? Quatre fantàstics , i prou.

stats