OLIMPISME
Esports 07/02/2013

Putin destitueix el vicepresident del Comitè Olímpic pels retards en els Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi

Els Jocs de Sotxi seran els primers en aquest país i els més cars de la història, amb una inversió de 50.000 milions de dòlars (1,525 bilions de rubles)

Efe
2 min

Sotxi (Rússia)El president rus, Vladímir Putin, ha destituït avui el vicepresident del Comitè Olímpic Rus (COR), Akhmed Bilálov, pels retards en les obres de construcció per als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014. "Les persones que no compleixen amb les seves obligacions en tan gran escala no poden dirigir el moviment olímpic al nostre país", ha afirmat Dmitri Kozak, vice primer ministre rus i encarregat dels preparatius olímpics, citat per les agències locals.

Kozak ha explicat que Bilálov també ha estat rellevat del càrrec de president del consell de direcció del consorci d'Àrees de Descans del Caucas Nord. "Ell mateix es va comprometre a dur a terme el projecte, es va concedir un crèdit. Naturalment, hi va haver una reacció del president sobre això. Quan un adquireix aquests compromisos, aquests es converteixen en les obligacions de Rússia davant el Comitè Olímpic Internacional".

Durant la seva visita d'inspecció al balneari de Sotxi (mar Negre), Putin ha criticat durament els retards en la construcció de la rampa de salts d'esquí, projecte conegut com Russkie Gorki i que havia d'haver estat inaugurat al juny del 2011. "Què passa, que el vicepresident del COR obstaculitza les obres? Bravo. Que bé ho esteu fent", ha afirmant.

A més, Kozak ha reconegut que el cost del projecte de la rampa de salts s'ha multiplicat per sis, des dels inicialment anunciats 1.200 milions de rubles (uns 40 milions de dòlars) fins als 8.000 milions (uns 266 milions de dòlars). Precisament, Putin va fer ahir èmfasi en evitar l'encariment artificial dels projectes olímpics i en combatre la malversació de fons.

Gran aficionat als esports d'hivern, el cap del Kremlin fa aquests dies una visita d'inspecció a Sotxi, on s'iniciarà el compte enrere de 365 dies per a la inauguració dels Jocs el 7 de febrer del 2014. Els Jocs de Sotxi seran els primers en aquest país i els més cars de la història, amb una inversió de 50.000 milions de dòlars (1,525 bilions de rubles). La xifra, de la qual ja s'han gastat gairebé 38.000 milions (1,13 bilions de rubles), és gairebé cinc vegades superior que l'anunciada al principi.

stats