L’Spar Citylift Girona creu en els miracles (56-55)

Les gironines remunten contra el BLMA en l’estrena a Fontajau de Sonja Vasic

Jordi Bofill
Coulibaly, jugadora de l'Spar Citylift Girona

GironaVa ser una nit èpica. D’aquelles que val la pena viure. I a Fontajau, ja en van unes quantes. Perquè l’Spar Citylift Girona, que tenia el partit perdut al descans, va ressuscitar per fer realitat el miracle de la remuntada contra el BLMA (56-55), deixar tothom bocabadat amb una lliçó de coratge i acabar la primera volta invicte al costat d’una afició totalment entregada.

Gabby Williams, que el curs passat formava part de la plantilla que va guanyar la Lliga, va silenciar Fontajau amb un 0-6 inicial. Les franceses, que per si soles gaudeixen d’una qualitat bestial, van comptar amb la inspiració de l’americana, que va portar la veu cantant qui sap si recordant els dies que va passar a Girona. L’arbitratge no va ajudar gens, i una tècnica xiulada a Sykes que ningú va entendre va caldejar l’ambient.

Surís, que veia com podia perdre el partit massa aviat, va fer debutar Sonja Vasic. Fontajau ja pot dir que la sèrbia va vestir els seus colors, una realitat impensable no fa gaire. Sense ritme competitiu, però, no va poder lluir i el BLMA es continuava escapant (16-27), ara gràcies a les cistelles de Mavunga. Amb la defensa fent aigües i espesses en atac, la diferència va començar a ser d’aquelles que fan mal (21-38).

Si algú creu en els miracles, però, és l’Spar Citylift Girona, que mai es va donar per derrotat i al descans donava petits senyals de vida (29-41). L’esperança va arribar gràcies a un tercer quart magnífic. Les gironines es van animar, les visitants van abaixar el nivell i el pavelló es va preguntar ‘¿per què no?’. Un parcial de 13-3 va situar un 42-44 per fregar-se els ulls.

La tensió a l’últim període va ser gran, però és que la passió encara ho va ser més. S’hi van deixar fins a la darrera gota de suor, barallant-se per cada possessió. Mendy, autora de 23 punts, va igualar a 50; Coulibaly va posar el 54-53 i el cor de Fontajau, que va contenir la respiració en un doble intent final cardíac, va fer la resta. Perquè com més complicat ho té, millor respon. És part de l’ànima d’un club que ha hagut de treballar molt per poder gaudir de partits com aquest.