PRIMERA DIVISIÓ
Esports 11/04/2012

L'Sporting de Gijón remunta en els darrers minuts el partit al Llevant (3-2)

L'Sporting va aconseguir els tres punts davant un Llevant que es va avançar dues vegades en el marcador però que va caure davant l'empenta dels locals

Ballesteros, del Llevant, decebut després del 3-2 de l'Sporting

GijónL'Sporting va ser rebut amb xiulets quan va sortir per escalfar. L'equip local afrontava una de les darreres oportunitats que li quedaven per seguir sentint-se viu a Primera Divisió. I va sortir molt més concentrat i disposat a menjar-se el rival que en partits anteriors, mentre que el Llevant va decidir oposar un ritme pausat amb la intenció de no perdre la pilota.

La primera ocasió va ser blanc-i-vermella, quan tot just s'havien jugat dos minuts, en un xut llunyà de De las Cuevas que va sortir fregant el pal dret de la porteria defensada per Munúa. Pocs minuts després una gran combinació entre Trejo i Barral va deixar aquest últim en immillorable posició, però el davanter es va entretenir i va permetre a la defensa rebutjar a córner. Els locals estaven fent un bon futbol i posant-hi molta entrega, i el joc es desenvolupava en la seva major part en els voltants de l'àrea visitant, però de nou els locals es van veure afectats per una fallada col·lectiva que els va costar un gol. Va ser en el minut 15, amb una rematada a boca de canó de Valdo.

El gol va ser rebut per l'afició local amb una sonora bronca als jugadors i especialment a Canella, al qual van estar xiulant durant diversos minuts, fins que Trejo va establir l'empat. L'Sporting va arribar al descans amb millors perspectives de poder aconseguir els tres punts davant un Llevant que va jugar una primera part molt parsimoniosa però que es va veure premiat amb l'enèsim error de la defensa blanc-i-vermella, la mateixa que la passada temporada va ser la tercera menys golejada de Primera.

Vista la primera part que va realitzar el seu equip, errada defensiva a banda, els aficionats van rebre el seu equip amb aplaudiments en la seva sortida després del descans, i els jugadors van anar a pel partit amb el mateix ímpetu i ganes que en l'inici del partit però amb idèntica falta d'encert en els metres finals.

En els moments de més aclaparament per al Llevant, Clemente va realitzar dos canvis simultanis que van aixecar la protesta unànime de la graderia, ja que va substituir Barral i Adrián Colunga per Ayoze i Sangoy. I quan tot just havien acabat els càntics de protesta contra l'entrenador, Koné va establir l'1-2 amb un xut ras i pegat al pal.

L'Sporting va tornar a acusar el cop rebut i el Llevant va passar a controlar el partit durant els següents minuts, en què Koné va estar a punt de marcar el tercer en una jugada en què Orfila va trencar el fora de joc i va permetre al davanter llevantinista plantar-se sol en l'àrea de Joan Pau i disparar, però el mateix Orfila va arribar a temps d'impedir que la pilota acabés en gol. Lora, que estava sent el millor jugador de l'Sporting, va ser l'autor del segon empat per als de Gijón en un xut des de fora l'àrea que ningú esperava i que va sorprendre un Munúa que no va arribar en la seva estirada.

L'Sporting va tornar a intentar-ho amb totes les seves forces amb l'alè de la seva afició, que en pocs minuts passava de les protestes als crits d'ànim. Els locals es van llançar totalment a l'atac, i en una altra jugada de força l'Sporting va marcar el tercer, obra de Sangoy, amb un fort xut des de fora l'àrea.

Fitxa tècnica:

Sporting: Juan Pablo, Orfila (Ricardo m. 69), Botía, Iván Hernández, Canella, Lora, Nacho Cases, Trejo, De las Cuevas, Adrián Colunga (Ayoze m. 60) i Barral (Sangoy m. 60)

Llevant: Munúa, Javi Venta, Ballesteros, Navarro, Juanfran (Ghezzal m. 85), Farinós, Iborra, Valdo, El Zhar (Botelho m. 59), Rubén (Barkero m. 76) i Koné.

Gols: 0-1, m. 15: Valdo. 1-1, m. 21: Trejo. 1-2, m. 62: Kone. 2-2, m.72: Lora. 3-2, m. 84: Sangoy.

Àrbitre: Pérez Lasa. Targetes grogues a Lora (m. 29), Barral (m 37), Iván Hernández (m. 50), Orfila (m. 62), Nacho Cases (m. 77).